5 februari 2017

Polisen lovar och lovar...

SR P4 Jämtland berättar att polisen i Strömsund lovar förbättringar framöver.

Ett medborgarlöfte, underskrivet av både Polismyndigheten och kommunen, lovar massor med åtgärder, varav några knappast torde ha med polisen att göra. Jag tänker t ex på att en ”gång- och cykelväg byggs med gatlysen mellan Strömsund och Ulriksfors.” (Undrar förresten hur en gångväg byggd med gatlysen ser ut?)

Andra åtgärder som knappast har med polisen att göra är ”röjning av vegetation längs med gångvägar” ska ske och att det ska bli ”bättre belysning i Tingvallas bostadsområde.”

Varför har Polismyndigheten skrivit under på dessa ”löften?”

Andra löften, där polisen kanske kan bidra är att lova att utföra 52 trafikkontroller (hur kom man fram till siffran 52?), att de ska besöka skolor (syfte och mål?), att trygghetsvandringar ska ske i Strömsunds centrum och att antalet krogkontroller ska utökas.

Nej, jag har aldrig haft den äran att besöka Strömsund men det är säkert ofattbart vackert där.

När jag försöker finna hur många polisanställda som arbetar i kommunen tycks de flesta källor påstå att det handlar om sex poliser och en civilanställd. På ett område större än Skåne!

Polisområdeschefen i länet, Eva Helin, säger till SR P4 Jämtland att det undertecknade dokumentet är något hon ”tar på allvar” för att senare i intervjun konstatera att ”vi kan inte vara överallt.”

Nej, tacka för det!

Med sju anställda vid polisstationen i Strömsund kan det minst sagt bli svårt att leva upp till det märkliga avtalet med kommunen. En vabbar, en har semester och en är sjuk och vips så var de bara….alltför få!

Kommunalrådet Susanne Hansson (S) hoppas att avtalet ska leda till ”en större trygghet i kommunen.” Ja, vad i hela fridens namn ska hon annars säga?

Polismyndigheten och kommunerna kan fortsätta att skriva under precis hur många avtal som helst!

Så länge den nya Polismyndigheten inte fungerar ens i sina allra mest basala funktioner, som att utreda grova brott, så är alla undertecknade dokument bara papperstigrar som förr eller senare, troligen snarare än senare, förpassas till papperskorgar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar