25 februari 2017

Ser en schlagerfinal i kväll!

I kväll får Klara, David och Hasse ursäkta! I kväll heter mina värdar Annette Heick och Johannes Nymark!

Danmark har en särskild plats i mitt hjärta. De tre första åren av mitt yrkesliv hette min chef Simon Spies, min uniform var mörkt lila och jag själv ”tvingades” lära mig danska. Det var mestadels härliga år!

I arenan (Jyske Bank) Boxen, i staden Herning på Jylland, avgörs denna afton Dansk Melodi Grand Prix 2017. Bara den gammaldags titeln får en schlagerfreak anno dazumal att spinna loss och den danska varianten av ”Mello” faller mig mer på läppen än Christer Björkmans uttjatade och statiska upplägg.

10 bidrag – omröstning - tre går vidare till en andra omgång och spelas igen – ny omröstning – KLART!

De danska fansen har varvat upp och frossat i det senaste skvallret under den senaste veckan. Här snackar vi inte sex veckors ohyggligt tragglande utan pang på!

Själva showen i Danmark brukar bjuda på lika mycket glitter och glamour som i Sverige men mellanakterna brukar bjuda på Eurovision-nostalgi i en omfattning som sällan inträffar i Sverige.

Jag har lyssnat på låtarna som gör upp i Herning eftersom de, till skillnad från i Sverige (varför?), legat uppe till genomlyssning hela veckan.

Enligt vadslagningsfirmor är det tre tjejer som slåss om segerbucklan i kväll.

En av dem är svenska Johanna Beijbom som är allvarligt favorittippad med sin Kylie Minogue-doftande dansrykare ”A.S.A.P.”

Johanna har en herrans massa Eurovision-erfarenhet; Hon körade bakom Loreen i ”Euphoria” 2012 och hon har körat för Malta 2007, Georgien 2013 och Danmark 2015. I kväll står hon längst fram på scenen i Herning och jag håller tummarna men inser att motståndet är stundtals mycket tufft!

Till Loreen och alla andra hemma i deltävlingsträsket kan jag bara säga; Ni är inte prio ett i kväll. Det är i stället det jag kallar en riktig schlagerkväll!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar