18 februari 2017

Expressen; Jag kräver kompensation!!!

Shit, är det redan söndag? Vart tog lördagen vägen?

När dessa rader skrivs är det fortsatt lördags eftermiddag, tack och lov, trots att Expressen för en stund fick mig att tro något annat.

En fett uppslagen artikel med krigsrubriken ”Carl Philips & Sofias kärleksmiddag i natt”, i lördagstidningen, signerad Kim Malmgren, får mig att besluta mig för att aldrig någonsin tro en enda rad av det Kim Malmgren någonsin kommer att producera i framtiden!

I artikeln kan vi läsa att prinsparet lämnade Teatergrillen vid midnatt på lördagskvällen, alltså om ca 6 timmar, efter en ”barnfri kärleksmiddag.”

Att det handlar om lördagskvällen påstås flera gånger i artikeln.

Att rubrikens, och ingressens, ”kärleksmiddag” skulle ha något med verkligheten att göra har inte täckning i brödtexten. Den handlar mer om en kul kväll på stan med goda vänner. 

Då det ju dessutom handlar om en kväll som ännu inte ägt rum gör ju inte saken mindre komisk. Det kommer att vara folksamling utanför Teatergrillen i kväll om det visar sig att Kim Malmgren är synsk!

I slutet av artikeln påstås det vidare att den kommande veckan är händelserik för andra delar av kungafamiljen.

Bland annat påstås det att Prinsessan Leonore fyller år i morgon, något hon inte alls gör. 
Hon fyller år på måndag!

Det går alltså inte att tolka dagens artikel på annat sätt än att den publicerats en dag för tidigt. Om middagen på Teatergrillen verkligen ägt rum saknar alltså helt och hållet bäring.
(På webben är denna artikel nu rättad men vad hjälper det?)

Något som osökt för mig in på spalten ”Expressen rättar” som för varje dag som går blir en smula längre.

I dag påstås det, för femtielfte gången de senaste åren, att det var ett ”stavfel” i gårdagens nöjessidor där ordet öppenhjärtigt stavades med ett l mellan t och i.

Nej Expressen, det är inget ”stavfel.” Det handlar om taskigt ordförråd och rent usla språkkunskaper hos den skrivande personalen. Er språkvårdare Lotta Cramne meddelade redan för några år sedan att ordet skulle läggas in särskilt i Expressens rättstavningsprogram p.g.a. alla felskrivningar. Säg som det är i rättar-spalten: Vår personal varken vet, kan eller vill bättre än så här tyvärr!

Jag kräver kompensation för lördagens fullkomliga katastrof till tidningsutgivning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar