7 oktober 2016

Tiggeriet måste upphöra!

Expressen skriver på ledarplats: ”Tiggeriet måste upphöra, Löfven.”

Aftonbladet svarar på sin ledarsida: ”Folk borde sluta ljuga om tiggare”.

Vad jag som medborgare anser i frågan känns nästintill omöjligt att pränta ned eftersom risken att bli anklagad för hets mot folkgrupp är överhängande.

Vad jag dock kan konstatera är att det på en av mig välfrekventerad t-banestation sedan minst tre år sitter en tiggande kvinna. Om vi bortser från helgerna då jag inte passerar stationen så har hon, som mest, varit frånvarande ett antal dagar som understiger de som går att räkna på ena handens fingrar!
Därmed måste hon vara i besittning av ett uppehållstillstånd. I alla fall om hon kommer från landet som hon vill låta påskina. I annat fall är det en solklar överträdelse av utlänningslagstiftningen.

Vidare undrar jag vad som händer efter att ansvarigt statsråd satt i tv-sofforna för ett par år sedan och utlovade riktade insatser i de länder som merparten av tiggarna kommer från? Borde vi inte ha sett storartade resultat så här dags? Eller har pengarna hamnat i korrupta politikers fickor?

Varför måste svenskar betala 1200 kronor i böter för tjuvåkning i kollektivtrafiken när horder av tiggare forcerar sig genom t-banespärrarna strax bakom någon med giltig biljett? Är inte det olaga diskriminering och att göra skillnad på folk och folk?

Varför förväntas vi se ned på en trasig öl-alkis på Medborgarplatsen medan vi förväntas tycka synd om, och omhulda, en medborgare från ett land långt borta?

Vid en t-banestation jag passerar, som har ett härbärge för ”EU-migranter” i närheten, stiger varje morgon på lika många kvinnor som män ur kategorin tiggare. Kvinnorna sitter i gatuhörn under dagarna men vad gör männen förutom att stå i klungor och kedjeröka upp de småslantar som deras ”fruar” skrapat ihop?

Hur kommer det sig att merparten av de tiggande är kraftigt överviktiga?

Varför får den s k ”Mariefredsmodellen” inga som helst ifrågasättanden? I Mariefred finns, som jag har berättat tidigare, en kvinna som kallar sig eldsjäl och som ”anställer” tiggare som allmänheten sedan kan hyra för allsköns uppdrag. Eldsjälen påstår att allt redovisas och att sociala avgifter betalas. Detta måste betyda att de ”anställda” skattar i Sverige och har arbetstillståndsdokumenten utprintade!

Att ett helt folkslag tillåts att pacificerade, förutom de ”anställda” i Mariefred, belamra gator och kollektivtrafik över stora delar av Europa är inget annat än skandal!

Visst, man kan, åtminstone inte särskilt ofta, rå för att man är fattig. Däremot kan man begära av de länder vars medborgare tigger utomlands ska ta sitt ansvar tillfånga och utbilda de människor som saknar utbildning och aktivt bidra till att pappmuggarna försvinner från Europas gator. Krav på motprestationer borde rimligtvis också kunna ställas för inte kan det löna sig att tigga?

Jag delar till fullo Expressens ledaråsikt: Tiggeriet måste upphöra, Löfven!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar