4 oktober 2016

Postnord - Skandalen som regeringen borde åtgärda pronto!

Det fanns en tid då brevbärarna jobbade på ackord, själv sorterade sitt distrikts försändelser, trampade ut i ur och skur, såg till att posten kom dit den skulle och trots ibland heroiska insatser kunde de flesta brevbärare avsluta sitt dagsverke ungefär då de flesta andra intar sin lunch!

Det var tider det!

Jag har bloggat många gånger om postdistributionsföretaget från helvetet, Postnord och kan även i dag konstatera att posten i mitt postnummerområde som mest delas ut tre dagar i veckan!

SVT Nyheter bedriver sedan några dagar en ”ny” kampanj mot förfallet när det gäller postutdelningen och nu börjar även annan media ropa ”Da Capo” och plockar fram stridsyxorna i ren sympati med kollegorna på SVT.

De senaste dagarna har jag bara väntat på att någon talesperson vid Postnord ska skylla på ”omorganisation”, den omorganisation som nu pågått i mer än fem års tid utan att den lyckas komma fram till något slags målsnöre.

Just den bortförklaringen har jag dock inte hört de senaste veckorna men i övrigt har bortförklaringarna varit fler än vad en matematiskt normalbegåvad person kan hålla räkningen på!

I dag skriver Aftonbladet om Tommy Hinders, 58 år ung, som efter 40 år som brevbärare får sparken. För att han inte har körkort!!!

Anledningen till att Tommy inte får sitta bakom en ratt sedan 1989 är att han då diagnosticerades med epilepsi.

Tommy har arbetat i Mora och har, såvitt jag kan förstå, skött sig jobb genom att ta sig fram på cykel. I ur och skur!

Nu har Postnord beslutat att postdistributionen i Mora ska ske medelst bil. I vilket annat större samhälle/mindre stad är det nödvändigt att ha bil för att distribuera post?

Jag tänker att Tommy vet mer om postutdelning än vad någonsin den nuvarande ledningen för Postnord kommer att veta!

Att svenska staten, som äger 60 %, och danska staten, som äger 40 % i den, helt riktigt, idiotförklarade postkoncernen låter missförhållandena fortgå är helt häpnadsväckande och ansvariga statsråd borde börja tänka på att ”kasta in hatten.”

Inom Postnord borde åtminstone de tre översta chefsskikten snarast få en avtackning i form av en spark i baken och ett respass ut på gatan!

Är säker på att Tommy Hinders skulle kunna göra jobbet betydligt mycket bättre än vad den nuvarande ledningen har misslyckats att göra.

Dra tillbaka klockan; Ge brevbärarna påverkansmöjligheter över hur jobbet ska göras och ge de som vill åter möjligheten att åter jobba på ackord.

Jag är övertygad om att postdistributionen i både Sverige och Danmark då, ännu en gång, skulle gå en strålande framtid till mötes och att vi kunder skulle kunna börja känna trygghet i att de försändelser som är adresserade till oss faktiskt kommer fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar