4 oktober 2016

Hoverboard - kondisförstörande och brandfarlig!

Visserligen ränner både barn och vuxna just nu omkring och jagar imaginära figurer i sina mobiltelefoner och det är väl bra att alltmer slöa svenskar blir tvungna att röra på sig mer än vad som, tyvärr, är normalt.

Att folk i allmänhet och imaginära figur-letare i synnerhet inte tänker på är hur de uppträder bland medtrafikanter är en försvårande omständighet.

Lika illa håller det nu på att bli bland den yngre generationen som nyligen fått möjlighet att röra på sig utan att röra på sig!

Jag tänker förstås hoverboardens intåg som eftertraktad och mer än populär produkt för finniga tonåringar och ibland yngre.

Bränderna, i samband med laddning, står som spön i backen och om ”brädan” inte brinner upp är den ännu ett tydligt tecken på att kommande generation kommer att få allt sämre kondition. Här ska liksom inte ens gås från hissen ut till gatan utan det ska slamras och åkas ut till fastigheternas portar.

Jag bor själv i ett flerfamiljshus där åtminstone en junior är fullkomligt besatt av sin hoverboard och han har numera inte varken tid, lust eller möjlighet att ens säga hej när man möter honom i trapphuset eftersom hans vingliga färd, oftast framåt, kräver all uppmärksamhet.

Jag tänker att stackars sate när han bryter ihop på en gympalektion, kanske könsuppdelad, framöver då han inte längre har ork att ta emot en basketboll eller klättra i en ribbstol.

Samtidigt tycker säkert hans föräldrar, i alla fall hans far, att det är en framgångssaga att familjen har haft råd att investera i en ny ”leksak” till sin telning!

Själv undrar jag mest när hela huset ska stå i ljusan låga och vilka förklaringarna då ska bli från tillverkare, föräldrar och den hoverboardanvändande, snart nog överviktiga och konditionsbefriade, finniga junioren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar