29 september 2015

Om Feministiskt initiativ, poliskontroller och laglöshet!

I en debattartikel i dagens Metro skriver Feministiskt initiativs Gudrun Schyman, partiledare, och Gita Nabavi, gruppledare i Stockholm att ”polisens agerande är direkt motbjudande.”

Vad de avser är kontroller av människor som misstänks uppehålla sig illegalt i landet.

Underförstått menar de att landets gränser ska vara vidöppna, lagar och förordningar ska upphöra att gälla och alla är välkomna att uppehålla sig innanför rikets gränser.

Talibaner, IS-fundamentalister, knarksmugglare, hedersvåldsvurmare, efterlysta för folkmord, kända våldsbrottslingar, diktatorer, ja till och med kvinnoskändare av värsta sort. ALLA borde välkomnas samtidigt som polisens insatser, anslag och trygghetsvärnande arbete borde dras ned till ett minimum!

Allt för att de stackars flyktingar som söker en fristad ska kunna röra sig fritt genom landet, oregistrerade och utan att få sin lagliga uppehållsrätt prövad.

På annat sätt går det inte att tolka representanterna för Fi.

För hur ska de som uppehåller sig illegalt i riket, eller är oönskade ute i friheten av andra skäl, kunna anträffas om polisen inte får utföra kontroller?

Den som inte har något att dölja borde vara tacksam, även om han/hon blir kontrollerad stup i kvarten, för att polisen nu, sent omsider, intensifierar kontrollerna för att få en kaotisk flyktingsituation mer normaliserad än den varit under de senaste veckorna.

Samtidigt borde alla som kallar sig feminister ställa sig frågan om Schyman & Co verkligen är det rätta alternativet i kampen för jämställdhet?

Som tur är kommer troligen aldrig det oseriösa och anarkistiska Fi att nå några som helst framgångar i kampen om folkets röster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar