6 september 2015

Vänsterns "gratis" kväver friheten!

Vänsterpartiet har ägnat veckan åt att, vitt och brett, deklarera hur mycket som snart kommer att bli ”gratis” för alla och envar.

Jag hatar hur ordet ”gratis” används när det i själva verket inte är sant!

I en utmärkt ledare i lördagens Expressen konstateras att allt som blir ”gratis” också blir kostnadsfritt för de med stora aktieportföljer, boende i Stocksunds-villor och de som har välavlönade jobb att gå till.

Vänstern lovar nu ”gratis” preventivmedel till unga under 20 år. Något som får RFSU att påstå att man därmed missar gruppen 20-24 år som står för en herrans massa aborter. RFSU vill därför utöka gratisbegreppet till att omfatta även den gruppen. Som om det skulle innebära att fler ungdomar väljer att skydda sig i fyllan på fredagskvällen? Eller är vänsterns förhoppning att alla tjejer förbehållslöst ska knapra p-piller och ändå dra på sig allsköns veneriska sjukdomar?

Riktigt provocerad blir jag när jag läser att vänsterpartiet vill att mammografi ska bli ”gratis” för kvinnor över 40 år. Partiet som vurmar för jämställdhet säger inte ett ord om män och en avgiftsbefrielse i samband med screening och tester rörande prostatacancer!

Jag förstår självfallet att ”gratis” i en vänsterregim innebär att du och jag och alla andra får betala mera skatt till statskassan. Därmed inskränks allas rätt att själva välja hur resurser ska spenderas. Alternativen att välja begränsas. Storebror ska ta ett krafttag för att mänsklig frihet ska strypas.

Allt kallas i leende vänstermunnar ”gratis” medan vi som fortsatt har förståndet i behåll inser att det inte finns något som heter ”gratis”! 

4 kommentarer:

 1. Men valfriheten, högerns mest omhuldade reform, är inte heller gratis! Att välja vilken skola jag vill åt mina barn och dessutom kräva "gratis" skolskjuts - är inte gratis. Att kräva läkarbehandling var som helst inom EU - det är inte gratis! Någon annan måste betala! Men det är ju som sagt högerpolitik och den får aldrig kritiseras!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underförstått; Du vill inte välja. Du vill bli tillsagd vad du ska tycka och känna. Du betalar gärna skyhöga skatter bara du själv slipper ta något som helst eget ansvar över hur ditt liv ska te sig. Du och jag är så himla olika!

   Radera
  2. Men det var ju du själv som hävdade att det inte finns något som är gratis! Och ändå anser du tydligen att allt som handlar om valfrihet ska vara gratis! Menar du att valfriheten får kosta hur mycket som helst? Ska jag betala skatt för att du ska ha fullständig valfrihet, alldeles gratis?

   Radera
  3. Nej, varken du eller jag ska betala onödigt mycket i skatt! I stället borde vi själva få ansvara för vart vi vill lägga våra pengar. Jag vidhåller att ingenting är "gratis" och jag förväntar mig heller inte att det ska vara det. Det gör däremot vänsterväljare utan att tänka på att de själva betalar dyrt för allt som är "gratis"!

   Radera