5 september 2015

Om Finland, Europa och ett lotteri utan insyn!

Jag satsar en liten summa varje vecka på turspel, spel där slumpen avgör och där inga förkunskaper behövs. Precis som många andra drömmer jag om att kunna förverkliga drömmar. Drömmar som inte låter sig förverkligas med mindre än att en större summa pengar plötsligt skulle regna in på bankkontot.

Ett turspel som jag deltagit i är Eurojackpot, där spelare i sexton europeiska länder deltar. I Sverige marknadsförs spelet under Svenska Spels tombolaparasoll.

Eurojackpot lockar ofta med en högsta vinst på flera hundra miljoner kronor.

I år har jackpotten gått ut fem gånger hittills.

En gång i Danmark. En gång i Tjeckien. Tre gånger i Finland!

Säga vad man vill men spelarna i de tusen sjöarnas land tycks prenumerera på Fru Fortuna. För det handlar ju bara om slumpen att storvinsterna regnat över vårt östra grannland. Det är ju bara just ren tur! Eller?

Det finns många försvårande omständigheter. En är att dragningarna inte längre visas i TV. 
En annan är att själva dragningen sker på sena fredagskvällar. I FINLAND!

Det är det finska spelföretaget Veikkaus som ansvarar för dragningarna. Enligt Svenska Spels hemsida sker dragningarna under överinseende av en oberoende kontrollant och Svenska Lotteriinspektionen har godkänt upplägget.

Spelare i Tyskland, Italien, Spanien, Nederländerna, Slovenien, Danmark, Island, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Kroatien, Tjeckien, Ungern och Sverige satsar varje vecka, tillsammans med finnar, en slant men lik förbaskat är det Finland som i statistiskt osannolik numerär tömmer kassakistan med jackpottar.

Sannolikheten för att detta ska inträffa måste ju bara vara så liten så att den knappast finns! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar