6 september 2015

Om flygvärdinnan med religiösa dubier!

Jag har en hel del kollegor och vänner som är muslimer. Jag respekterar dem för de livsval de har valt att göra och har gjort och jag anser att de, i alla fall grundläggande, ska få leva sina liv på det sätt som de valt.

På samma sätt förväntar jag mig att de ska respektera de livsval jag själv gör och har gjort och att jag, i alla fall grundläggande, ska få leva mitt liv på det sätt som jag valt.

Vänskap är inte lätt och det är det heller ingen som har påstått att det skulle vara det. Det uppstår alltid meningsskiljaktigheter som kan synas svårlösta men som i en verklig vänskap måste finna sin lösning!

Därför blir jag en smula bekymrad när jag läser, på CNN.com, om flygvärdinnan Charee Stanley, som efter att ha konverterat till islam plötsligt vägrade att servera sina passagerare alkohol.

Flygbolaget, ExpressJet, har nu entledigat Charee och hon riskerar avsked inom ett år om hon inte omprövar sin inställning.

Jag påstår att hennes arbetsgivare gör helt rätt!

Vem är Charee att bestämma om någon ska få ta sig ett glas ombord på hennes flygningar?

Vill hon inte respektera människors val, val som inte faller henne själv på flygvärdinne-läpparna, så varför i hela fridens namn ska jag respektera hennes livsval?

Charee har, precis som vem som helst annars, ett val att göra; Vill jag fortsätta att jobba med det jag gör, och därmed uppfylla de krav som min arbetsgivare ställer på mig, eller borde jag syssla med någonting helt annat där jag inte behöver visa hänsyn mot personer som har en annan religiös tillhörighet, eller inställning till livet, än jag själv?

Det borde definitivt vara slutfluget för Cheree om hon inte självmant söker jobb på något ”renlärigt” muslimskt flygbolag! Vi andra funderar under tiden på om vi skulle välja just ett sådant flygbolag!

1 kommentar:

  1. Rätt! Flygvärdinnan påminner om den amerikanska statstjänsteman som hamnade i finkan när hon med hänvisning till sin kristna tro vägrade att ge äktenskapslicens åt två män. Hon riskerar att få sparken om hon fortsätter att vägra. Vill hon inte respektera människors val, val som inte faller henne själv på tjänstemanna-läpparna, så varför i hela fridens namn ska jag respektera hennes livsval?

    SvaraRadera