23 september 2015

Om regeringens vilsenhet, gränser och lagar!

Inrikesminister Anders Ygeman (S) påstår i dag, i en TT-intervju, att ”Sverige följer Dublinförordningen och Schengen till punkt och pricka.”

För mindre än två veckor sedan, den 12 sep, påstod samme Ygeman, då i en intervju med DN att det var bra att den svenska polisen arbetade så ”hänsynsfullt som möjligt mot migranterna” samt att han tyckte det var bra att polisen inte var ”för nitisk” i kontrollerna samt att Norge och Finland ”måste ta sitt ansvar.” Underförstått; ”Bra av svenska polisen att låta folk resa vart de vill!”

Jag påstår att bara en svensk socialdemokratiskt ledd regering kan ha så många åsikter från ett statsråd på så kort tid. Bara en svensk socialdemokratiskt ledd regering kan låta vänstern, som inte sitter i regeringen, utforma budgeten med sitt mantra att allt blir ”gratis” medan det i själva verket är en sisådär 8 av 10 som nästa år får betänkligt mindre med pengar i plånböckerna.

I dag sätter EU-kommissionen ned fötterna och prickar nästan samtliga medlemsländer, även Sverige, för att inte följa gällande regelverk. En korrekt käftsmäll mot vår regering!

Den som befinner sig illegalt i EU har två val; Antingen söker du asyl eller så gör du det inte. I det senare fallet väntar omhändertagande, utredning och eventuell hemresa. It’s as simple as that!

Alla länder som förbundit sig att följa Schengenregelverket har att följa detta. Det ges inga som helst möjligheter att låta folk, hur desperata de än är, röra sig fritt genom Europa på väg mot sina drömmars mål.

Så länge reglerna finns är det upp till alla länder som förbundit sig att följa dem att verkligen se till att detta sker! I dagsläget kan nog bara tillfälligt införda gränskontroller råda bot på bristerna. 

Känsloutspel om att ”visa värme och kärlek” från ansvariga i olika positioner, volontärer som ”hjälper till” utan att kunna lagrummet, Facebook-inlägg från kändisar som visar empati hör hemma i en division långt från lagar och förordningar. Synd att vi inte ens har en regering vars medlemmar är säkra på vad de ska tycka!

Är det något vi behöver nu är det ledare som ser till att lagar och regler efterföljs eller arbetar för att samma lagar och förordningar upphävs!

Kanske bara ett nyval skulle kunna råda bot på all obeslutsamhet och alla dubbla budskap! 

Möjligen skulle ett nyval också resultera i att sisådär 8 av 10 svenskar får mer pengar i sina plånböcker och mer beslutanderätt över sina egna liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar