10 september 2015

Om Löfven, Rasmussen och anarki!

Jag trodde aldrig jag skulle få tillfälle att skriva följande: Stefan Löfven har rätt!

I en intervju med TT säger vår statsminister att han anser att Danmark agerar felaktigt när landet släpper igenom tåg med flyktingar. Han säger bl a: ”Ett av de viktigare uppdrag vi har i EU nu är att se till att alla följer reglerna.”

Så alldeles utmärkt konstaterat!

Enligt, det högst gällande, EU- och Schengenregelverket ska den som anträffas illegalt i ett Schengen-land antingen omhändertas, ev avvisas, eller om personen söker asyl bli registrerad samt få sin sak prövad.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, säger däremot att ”polisen har mitt fulla stöd” och avser då att de släpper igenom flyktingar utan att dessa registrerats. Rasmussen bryter därmed mot gällande regelverk och saknar därmed all trovärdighet!

Visst, det är oerhört tragiskt det som utspelar sig i Europa dessa dagar. Tragedierna är oacceptabla. Människoödena hjärtskärande och tårframkallande.

Men om EU och därmed de länder som ingår i Schengen inte kan följa gällande regelverk så står vi snart inför en situation där andra lagar och förordningar också sätts ur spel.

Det kallas visst anarki!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar