13 september 2015

Lägg ner Svensktoppen!

Kalla mig gärna ”stenålders” men det händer faktiskt att jag än i dag, efter decennier, lyssnar på Svensktoppen. Varför? Ja, 2015 är det sannerligen en mer än begåvad fråga och om jag ska vara sanningen närmast så sker mitt lyssnande numera alltmer sällan. Kanske ett par gånger om året!

Nu spelar detta inte just någon som helst roll eftersom låtarna är desamma som senast jag lyssnade!

På veckans lista har sex av tio låtar legat mer än ett halvår. Två av låtarna, tyvärr även de som toppar listan, har varit med i nästan tre år! Ofattbart!

Jag påstår att svenska artister och nya låtar förtjänar bättre än att på söndagsförmiddagarna chanslöst slåss mot låtar som är mer än uttjatade. Det spelar ingen som helst roll att Magnus Uggla och Mando Diao gör fantastiska tolkningar av sina låtar. De som önskar lyssna till samma musik om och om igen borde strömma ned dessa eller helt sonika köpa cd-skivorna och sätta dessa på repeat!

Antingen så borde 10-veckorsspärren återinföras eller så borde programmet en gång för alla läggas ned.

Att programledaren Carolina Norén ens orkar komma på nya formuleringar, vecka efter vecka, när hon presenterar samma låtar som hon gjort i ett par år är obegripligt!

1 kommentar:

  1. Jag håller med! Men tydligen gjordes det för inte så länge sedan en omröstningen där majoriteten av det svenska folket inte ville förändra reglerna. Då tycker jag att de som vill höra samma låtar vecka efter vecka, år ut och år in kan fortsätta lyssna. Jag tänker inte följa programmet förrän det blir några förändringar!

    SvaraRadera