29 mars 2015

Om män i förskolan och föräldrar och arbetsgivare bortom räddning!

Läser en djupt rörande artikel i dagens DN om Dennis Andersson, 25 år och barnpedagog, som anmäldes för övergrepp på barn vid den förskola där han arbetade.

Dennis friades så småningom men hann innan dess åka på storstryk av en rasande förälder till ett av barnen på förskolan. En förälder som också hotade att döda Dennis!

Dennis liv är förstås förstört!

En tid efter händelsen så fick han gå hemma med full lön. Senare erbjöds han att bli utköpt av arbetsgivaren eftersom han enligt denne inte kunde vara kvar på det arbete där han älskades av kollegor och, i alla fall de flesta, av barnen!

Hur tänkte arbetsgivaren som köpte ut Dennis? Har föräldern som hotade Dennis till livet åtalats och dömts för grovt olaga hot och misshandel? (DN skriver i en fotnot att utredning pågår! Jag hoppas vi får ta del av fortsättningen!)

Hur i hela fridens namn är det möjligt att män som vill arbeta med barn i så stor grad misstänkliggörs för allehanda övergrepp?

Ska barn överhuvudtaget få möjlighet att växa upp med en man i sin närhet? (Frågan är minst sagt berättigad eftersom kvinnor nu tillkämpat sig rätten att avla barn utan mäns direkta inblandning!)

Jag hoppas verkligen att Dennis snarast erbjuds ett arbete vid någon förskola långt ifrån samma arbetsgivare som tidigare och långt ifrån föräldrar som hotar honom till livet för att han inte begått något brott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar