27 mars 2015

Om en svekdebatt, pension och diktaturer!

Jag hoppas, från djupet av mitt hjärta, att ni är stolta nu, alla ni som såg till att det blev regeringsskifte i höstas. Nu skördar ni ju frukterna av era val av valsedlar!

I dag presenterade regeringen förslag som de anser är toppen men som i själva verket inte kan leda till något annat än en gigantisk svekdebatt!

Bensinskatten ska höjas och en liter ”soppa” blir ca 50 öre dyrare. Grattis, eller nåt, alla ni som bor utanför storstädernas kollektivtrafik! Rut- och Rotavdragen förändras men värst är nog ändå att regeringen på fullaste allvar vill sno pengar från alla sparares Investeringssparkonton.

Vid årsskiftet försämrades avdragsrätten på traditionellt pensionssparande. Kommande årsskifte tas avdragsrätten helt bort. Detta gjorde att många pensionssparare lydde sina banker och skaffade Investeringssparkonto. Så även denne bloggare som hade tänkt försöka få till några hyfsade första år som pensionär, när den tiden kommer.

I dag finns det nästan en miljon Investeringssparkonton i riket med ca 260 miljarder surt förvärvade på!

Hur ända in i glödheta regeringen tycker att du och jag och alla andra ska spara ihop till en dräglig tillvaro på ålderns höst, då den allmänna pensionen kommer att tvinga oss ut på gatan bland EU-migranterna, är mer än oklart!

DÖ (Decemberöverenskommelsen) måste få tillåtas ! Snarast!

Under detta ekonomiska utspel lallar vår Statsminister, Stefan Löfven, runt i Kina där han vägrar ta ordet diktatur i sin mun när det gäller värdlandet! Samtidigt skriver TT:s utsända en lång redogörelse om att Kinas president, Xi Jinping, sakta men säkert ökar förtrycket mot sin egen befolkning.

En diktatur är en diktatur är en diktatur Stefan! Capice?

Ur led är Sveriges regering och gräma månde sig alla som såg till att den kom till makten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar