12 mars 2015

Om Mello och ökat internationellt inflytande!

På lördag är det dags för final i den svenska melodifestivalen. Äntligen!

Konceptet med 4 delfinaler och en andra chans känns uttjatat och vem vet vad ”Filippa Bark” kommer att ställa till med på lördag?

I dag berättar Aftonbladet att de internationella jurygrupperna i år kan komma att avgöra. Från att tidigare haft 50 % av rösterna och det svenska folket haft lika många så kanske maktfördelningen förskjuts i år.

De internationella jurygrupperna, i år från Armenien, Belgien, Cypern, Estland, Frankrike, Israel, Malta, Nederländerna, Slovenien, Storbritannien och Österrike, kommer att ge noll poäng till fem bidrag. Detta medan det svenska folkets röster procentuellt ska smetas ut på alla 12 bidrag som kämpar om mellotiteln!

Anledningen är det utökade antalet låtar i den svenska finalen (också ett felbeslut eftersom tillställningen riskerar att tråka ut tittare som inte är lika schlagernördiga som den här bloggaren).

När Aftonbladet konfronterar Christel Tholse Willers, mellochef, så meddelar hon att det hade hon inte tänkt på!?! Borde inte hon och Björkman ha tänkt på allt? Glassar de bara runt i sin egen lilla bubbla av glamour?

Tholse Willers medger i alla fall att hon och SVT nu ska se över röstningsreglerna inför lördagen, så kanske kommer det ändringar i sista minuten.

En som är nöjd om nollröstandet från utlandet består är, naturligtvis, Måns Zelmerlöw. Han torde i dessa dagar ha ett så uppblåst självförtroende efter Spotify-framgångar och vadslagningssiffror så han tror att han har segern hembärgad redan i förskott.

Det tror inte jag att han har! 
Eller åtminstone så hoppas jag att så inte är fallet! Men med nollröstande jurygrupper så har han nog tyvärr en fördel.

Jag hoppas på en spännande lördagskväll i goda vänners lag och jag hoppas fortsatt att svenska folket har mod nog att skicka en Colombia-född same till Wien i maj!

1 kommentar:

 1. Personligen så undrar jag över vem/vilka som egentligen ingår i de så kallade internationella jurygrupperna ... Ingen direkt öppenhet där inte ... Är det månne Christer och hans bästa polare som sitter och "tycker till"?

  För övrigt har Måns just nu flest "gilla" på Melodifestivalens facebooksida.
  De som gillar finalisterna är både svenskar och mellointresserade från andra delar av Europa. Jon Henrik: 2 334 "gilla" och Måns: 3 522 "gilla".

  På tal om Belgien ... På de belgiska (flamländska) nyheterna läser jag i dag att belgarna förväntar sig att Loïc Nottet med sitt bidrag "Rhythm Inside" kommer att hamna bland de tre bästa i årets ESC.
  Om jag inte missminner mig så sade Ruslana, som satt med i den belgiska juryn förra året att: "Det här bidraget kommer att ta hem hela Eurovision Song Contest"! Nåja, vi minns väl alla med skräck Axel Hirsous hyllning till sin mamma i bidraget "Mother". Jag garanterar dock att Rhythm Inside är betydligt bättre!

  Nu återstår att se hur svenska folket och allehanda jurygrupper röstar!

  SvaraRadera