25 mars 2015

Färglöst av Mjölby kommun och boende i Skänninge!

Byggnadsnämndens ordförande i Mjölby, Anders Steen, och ett antal Skänninge-bor har fått en kollektiv och färgblind kollaps!

Bernth Uhno, som målat sin villa i en superhäftig gulröd ton, har fått ett föreläggande om att han snarast måste måla om sitt hus eftersom färgsättningen inte, enligt byggnadsnämnden, är att beteckna som ”svensk!”

Allvarligt talat; En gång, för mer typ 25 år sedan, tillbringade jag ett antal utbildningsveckor i Mjölby. Jag förundrades över att det enda som fanns att göra i hålan på den tiden var den kväll i veckan då det arrangerades dans på kommunens Stadshotell. Folk från när och fjärran strömmade till efter att ha druckit hembränt och fickljummen pilsner i preventivt syfte. Alla tycktes ha en trevlig kväll och under de nästkommande 6 dagarna talades det för det mesta endast om vem som gjort vad med vem under danskvällen.

I skimret av detta kanske det inte är så konstigt att folk tycks uppröras över att få en ny färgklick!

Det är inte bara extremt tröttsamt utan ett tecken så tydligt som något att östgötarna på vischan behöver stimulans.

För när inte ens stimulansen av en häftig husfärg kan få invånarna annat än att rasa, då har det gått alldeles för långt! Lägg energin på något angelägnare och framför allt; Skaffa er ett liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar