11 mars 2015

Vad Sverige är och vad Sverige var!

Sverige är landet där vi har en utrikesminister som står upp för att vi inte ska ha några avtal med Saudiarabien.

Sverige är landet där vi har en utrikesminister som, något andetag senare, meddelar att hon gärna ser att vi har fortsatta affärer med Saudiarabien!

Sverige är landet vars utrikesminister lackade ihop när hon inte fick tala inför Arabförbundet, något hon bergsäkert hade förväntat sig att få göra.

Sverige är landet vars utrikesminister ställde sig till förfogande för sitt parti när detta plötsligt hade en statsrådspost att erbjuda.

Sverige är landet vars utrikesminister dessförinnan under många tunga sosse-år vägrade att hjälpa till när opinionssiffrorna nådde källarnivå och partiledarbytena tycktes stå som spikar i kistlocken!

Sverige är landet där experter, t.ex. Per Jönsson på Utrikespolitiska institutet, nu kan meddela att Sveriges Mellanösternpolitik är ett haveri och kommer att ta mycket lång tid att reparera.

Sverige är landet där politikens wannabesvänsterkanten, kallade Vänsterpartiet, har sponsrat proryska rebeller i Ukraina. Pengarna påstås de ha tagit ur SIDA:s kassakista.

Sverige är landet som fått den regering, och deras stödparti, som det svenska folket röstade fram för bara något halvår sedan.

Sverige är numera uppenbart kraftfullt på väg utför, på fler sätt än att landets finansminister yrar om "tomma lador", och väljarkåren kan bara rannsaka de val de gjorde den där valdagen för inte så länge sedan.

Sverige var så mycket bättre under de åtta år som föregick den förödande septembersöndagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar