13 juni 2014

Public serviceförnekare ljuger!

Högsta förvaltningsdomstolen har slagit fast att det är fel att ta ut tv-licens av de som kollar via mobil eller dator.

Ja, tv-licensen har säkert spelat ut sin roll i samhället av år 2014.

Men då behövs något annat för jag envisas med att hålla fast vid att vi behöver public service (även om Eva Hamilton tycker att text-tv, mest lästa nyhetssajten i Sverige, ska monteras ned).

Jag vägrar att tro på de som påstår sig aldrig ta del av public serviceutbudet. Det kanske finns ett fåtal kufar, möjliga att räkna på ena handens fingrar, som inte har tv och som heller aldrig kollar på något public servicebaserat via nät eller smarta telefoner. Men de är sannerligen inte fler än fem i riket!

Jag har tidigare varit för en skatt som ersättning för den nuvarande avgiften men i dag delar jag uppfattning med politiker som säger att en skatt är riskabel därför att en ny majoritet i riksdagen lätt kan slopa en sådan. Någon form av avgift bör det dock bli i stället.

Eller varför inte; 
Spärra public serviceutbudet via smartphones, laptops och andra datorer så länge inte innehavaren betalat det han/hon bör betala för att få en reklamfri stund av media.

Hur många kollar inte regelbundet de senaste nyhetsuppdateringarna via en dator eller telefon i dag och halkar därmed in på en sajt från SVT eller SR? Fem?

När allt färre tycks titta på tv, men ändå tar del av t ex SVT Play och SR:s sidor, så behövs någon form av finansiering för att allt inte bara ska bli en smetigt reklamfylld massa av nonsens!

1 kommentar:

  1. "Ett fåtal"? Vi är nog ganska många som aldrig, eller i alla fall knappt, kollar på SVT eller snarkradio, och även om det inte fanns någon som inte tittade på eländet så skulle det inte rättfärdiga tvångsfinansiering av skräpet. Det finns inte ens ETT enda bra argument för public service.

    När var senaste gången någon halkade in på en SVT-sajt? ^_^

    Ja, spärra skiten från min dator, och från min TV med om det går; jag använder ju bara TV:n för att spela spel.

    SvaraRadera