13 juni 2014

Om fredag den trettonde, en häxa, fullmåne och Kaolin!


Nej, säkert inte för mängder av människor i vårt land och media är inte sämre än att de bälgblåser på oturselden.

Aldrig är flygbiljetternabilliga som en dag som denna och månen får många att yra om sömnlöshet.

Sedan finns det de som bara ser möjligheter med denna dag. TT berättar att en av dessa är Eta Christensson, häxa!
Häxan Christensson berättar om att ”kraften är stark överallt” och att hon ska tillbringa kvällen i sällskap med åtta andra hedningar, schamaner och häxor uppe på ett berg (nej, inte Blåkulla nu igen).

Uppflugna på berget ska ”de nios häxeri-skara” skydda berget från brytning av Kaolin. Kanske är det då på någon kulle i närheten av Billinge som häxkrafterna ska omsättas. I Billinge råder det nämligen sedan lång tid osämja bland med- och motståndare till en tänkt Kaolinbrytning. Kaolin, en vit lera, används till porslin, tegel, inom pappersindustrin och vid tillverkning av gummi bl a.

Motståndarna till brytningen säger därmed nej till ett stort antal jobb i regionen med hänvisning till miljön. Följden blir då att industri i behov av Kaolin tvingas transportera produkten långa sträckor. Hur var det nu med miljön?

Häxorna kanske ändå inte har tänkt klart?

Förresten; Häxan Christensson sadlade om i livet för ca 15 år sedan. Numera ägnar hon sitt liv åt att utbilda nya häxor och besöka platser tillsammans med ”schamaner” för att leva ”i förbund med naturen.”

Vad hon sysslade med tidigare?

Hon var präst!

Var och en blir salig på sin tro brukar det heta! Nu tror jag knappast att en häxa kan betecknas som salig!

Jag själv kraftsamlar denna dag mot all skrockfullhet, njuter av den vackra fullmånen och konstaterar att steget mellan kyrka och häxkonster tycks vara besvärande liten!

1 kommentar:

  1. Hon fick ju inte vara kvar som präst. Så något steg är det väl emellan...

    SvaraRadera