5 juni 2014

Om det urspårade Trafikverket!

För andra (lång-)helgen i rad så fungerar vår järnväg allt annat än på det sätt som de flesta av oss resenärer faktiskt kräver!

Kontaktledningar som tycks mer nedrivna än upphängda, bränder och Trafikverket som tycks vara belamrad av folk som missade varenda matematiklektion under skoltiden gör att även en alliansanhängare som jag känner att det liksom får vara nog nu!

Dessutom läste jag nyss om tåget som på torsdagsmorgonen skulle gå via Nyköping men växlades fel, av någonTrafikverket, och istället hamnade i Flen!?!

Det räcker nu!

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd måste sparka Trafikverkets GD Gunnar Malm och snarast se till att myndigheten får en kompetent ledning som tar ansvar för verksamheten och som dessutom begriper vad uppdraget går ut på! Förutom att de bör kunna räkna!

En uppfattning som jag däremot inte delar med oppositionella tyckare, politiker och andra, är kravet på ett återförstatligande av den svenska järnvägen. Lika lite sympati får de som i dag gnäller på SJ. Det är Trafikverket som är skurken för dagen.

Mer konkurrens på spåren behövs! Det måste vara en resenärs rättighet att kunna välja mellan olika alternativ och olika prisbilder när tåget är alternativet som står till buds.

Men allra först krävs att vi snarast får fungerande spår, växlar och kontaktledningar!

Gunnar Malm och övriga i Trafikverkets ledning har visat att de har svåra kontakt- och andra ledningsproblem, de är helt enkelt totalt urspårade, och borde därmed ha förbrukat det icke längre existerande förtroendet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar