27 juni 2014

Om matlagningsprogram och politikers desperation

Hur mycket jag än älskar att pyssla i köket och experimentera fram nya varianter av maträtter så är jag ganska så trött på alla de matlagningsprogram som fyller tv-kanalernas utbud. Det pocheras, friteras, bakas, griljeras, knådas, rensas, mals och mycket mer i en aldrig sinande flod av käcka program.

Ibland tävlas det som t ex i TV4-programmet ”Halv åtta hos mig” och om jag råkar zappa förbi detta program så zappas det direkt vidare samtidigt som jag famlar efter skämskudden.

Jag inser att det finns massor av människor som ännu inte tröttnat på programtypen och jag inser att det finns massor med kändis-wannabes som, i brist på inbjudningar till morgonsoffor, gärna deltar i grytrörandet och vispandet!

Sedan finns det folk som inte borde nedlåta sig till att delta i käcka lek- och matprogram.

Men det tycks inte hindra dem från att göra så i alla fall.

Veckan före valet ska TV4 visa ”Halv åtta hos mig – politikerveckan” och, döm om min förvåning, så har Tomas Tobé (M), Veronica Palm (S), Maria Arnholm (FP) och Peter Eriksson (MP) glatt tackat JA till att delta.

Och där rök seriositeten och förtroendet under valårets viktigaste dagar och under trancherande av valfläsk, eller?

Men kanske har ”de fyras grytrörargäng” förstått att det möjligen är deras enda chans att nå ut till en allmänhet som opportunistiskt tycks vara redo att rösta fram en kaosartad riksdag utan att ta del av partiprogrammen i någon större utsträckning?

Månntro om inte det hela slutar med ett vidbränt fiasko för både politikerna själva och för Sverige?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar