8 juni 2014

Jag är "Putinofob", inte "russofob"

Sergej Markov, Vladimir Putins personlige sändebud, påstår att svenskar i allmänhet är ”russofober” och att vi kan inrangeras i de ansvarigas skara om ett tredje världskrig skulle komma att bryta ut!

Han baserar sin åsikt på ”detta monstruösa ljugande om Ukraina” som vi sägs gå i bräschen för.

Kristian Gerner, professor emeritus vid Lunds universitet, har tidigare tonat ned de verbala hoten från Ryssland men säger i dag till SvD ”(…) men nu måste jag inse att jag helt enkelt har haft fel.”

I går fick vi veta att Volgograd, miljonstad vid Volga, eventuellt står inför ett namnbyte tillbaka till Stalingrad för att hylla mannen som påstås ligga bakom 4 miljoner, troligen betydligt fler än så, människors död.

Vad som händer i Kreml, och därmed Putins Ryssland, börjar te sig mer än skrämmande.

Samtidigt fortsätter ryska medborgare att belamra charterresemål världen över, kryssar till Stockholm för att shoppa loss och verkar överhuvudtaget inte bry sig särskilt mycket. Eller?

Rysslands ledning må vara krigshetsare, homofober, hyllare av etniska utrensare i det förgångna och västhatare i största allmänhet men frågan är vad den vanliga ryssen egentligen tycker? Fast det vill de nog inte uttrycka öppet längre när landets ledare, och dennes närmaste, tar till allt högre brösttoner för varje dag som går!

Jag är sannerligen ingen ”russofob”!

Däremot blir jag en allt större ”Putinofob” för varje dag som går!

1 kommentar: