6 juni 2014

Om KD, förböner, ytterligheter och nationaldagen!

Sverige, tidigare lilla landet lagom, tycks gå mot en period som Sverige, lilla märkligt extrema landet ytterkant!

Åtminstone om man ska tro de opinionsundersökningar som just nu översköljer oss så gott som dagligen.

I de flesta partier finns det medlemmar som understundom flashar med åsikter som inte är sanktionerade av den egna partiledningen. Hur många SD:are har t ex visat upp trynen som vi är många som önskar att vi aldrig hade sett. Lika illa är det på yttersta vänsterkanten, bland hemstickade gran-dekorerade tröjor i MP, ja bland alla partier.

Lisa Walén, andranamn till landstingsfullmäktige för KD i Uppsala län, är åsnan för dagen!

Hon tror, på fullaste allvar, att det med förbön går att ”fixa” homosexualitet. Det meddelade hon via Facebook i förra veckan. Inlägget har hon nu tvingats plocka bort. Hon ifrågasätts av somliga inom KD men inte generellt.

Med yttrandefriheten, som jag är den förste att försvara, får vi räkna med att det tittar fram ”troll” i de vackraste av gläntor.

Samma yttrandefrihet gör dock att den som vill kan bemöta Enköpingspolitiker Waléns utstuderat blåsta tankar!

(Här hade jag, efter att ha sett bilder på Walén, kunnat påstå att med lite välriktad förbön så skulle hennes kraftiga övervikt säkert kunna botas. Vad Walén vräker i sig för att se ut som hon gör är hennes eget val. Men det skulle sannerligen gå att ”fixa”. Till skillnad från kärleken som är blind. Varken hon eller jag eller någon annan väljer vem vi blir förälskade i. Än mindre är det något som går att ”fixa”.)

Jag har svårt att förstå den väljarflykt mot ytterligheter som nu tycks pågå i vårt land. Lika svårt är det att begripa de politiska företrädare som tycks sätta en ära i att lufta sjukligt extrema tankar. 

Kanske kommer jag att ha svårt att tycka om Sverige efter höstens val.

Men i dag firar jag i alla fall det land som jag, ännu en tid i alla fall, älskar!

Trevlig nationaldag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar