1 december 2015

Venezuela till smutsigt val på söndag!

På söndag, 6 december, är det allmänna val i Venezuela. Allmänna och allmänna förresten? Många politiker ur oppositionen har antingen fängslats, förbjudits att delta i valen eller helt enkelt mördats!

I förra veckan dödades oppositionspolitikern Luis Manuel Diaz vid ett torgmöte i staden Altagracia de Orituco. Med på samma möte var Lilian Tintori, hustru till den fängslade oppositionsledaren Leopoldo Lopez. Hon klarade sig dock tämligen oskadd.

Oppositionen vidhåller att landets styre, under president Nicolas Maduro, är ansvariga för mordet på Diaz. Maduro själv säger att Diaz mördades under en ”gänguppgörelse” mellan kriminella, underförstått att Diaz tillhörde en av de kriminella grupperingarna.

I dag meddelar inrikesministeriet i Caracas att tre män anhållits för mordet på Diaz och att detta ska ha skett efter noggranna efterforskningar och en avancerad utredning. Själv har jag en smula svårt att förstå att polisen i Venezuela överhuvudtaget är kapabla till att utföra avancerade utredningar. I alla fall om de inte sker på direkt order, och under noggranna instruktioner om önskat utfall, av presidenten, tillika socialistsammanbrottet, Maduro!

De tre nu anhållna gossarna, i åldrarna 22 till 28 år, torde helt enkelt ha befunnit sig på fel plats vid fel tidpunkt eller så kanske de helt enkelt är ytterligare tre personer med oppositionella åsikter som spärras in?

På fel plats tycks också svenska journalister med Venezuela i sitt bevakningsområde befinna sig så här bara 5 dagar före ett val som för Venezuelas befolkning kan resultera i precis vad som helst, alltifrån en total socialistkollaps, en ny chans med en ny regering eller ett inbördeskrig! Ingen rapportering alls finns att tillgå från svenska nyhetsredaktioner när dessa rader skrivs.

Maduro lär fortsätta sin smutsiga valkampanj mot alla de som anser att Venezuela är värt så mycket bättre än många år till med honom själv som envåldshärskare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar