19 december 2015

Om Löfven, id-kontroller, EU och sjusovare!

”Jag är övertygad om att vi hade kunnat klara flyktingkrisen på ett helt annat sätt om vi hade delat ansvaret inom EU”, sa Stefan Löfven vid sitt ”jultal” i Gamla Stan i Stockholm på lördagen.

Tomten poppar upp en gång om året och det börjar kännas som om vår statsminister gör detsamma!

Själv är jag övertygad om att vi hade kunnat klara av flyktingkrisen bättre om vi hade haft en regering som varit vakna i tid och inte snoozat sina väckarklockor alltför många gånger. Att skylla på EU är att idiotförklara den egna dugligheten! Om nu en sådan alls finns inom det svenska regeringskansliet i dagar som dessa?

Anders Milton, ledamot i 2005 års Katastrofkommission säger att vår nuvarande regering inte lärt sig av misstagen som begicks i samband med tsunamikatastrofen. Så rätt, så rätt!

Vår regering fortsätter att fatta beslut som de därefter säger att någon annan ska ansvar för. ”Polisen måste lösa uppgiften med gränskontroller” och ”Buss-, tåg- och båtföretag måste fixa id-kontrollerna.”

I SR Ekot i dag kan vi höra Patrik Engström, chef för gränspolisen i Sverige, säga att det sannerligen är en mycket svår uppgift för en lekman att bedöma om ett id-kort eller ett pass är äkta och innehavs av den rättmätige ägaren.

Samtidigt stöttar mängder med polispersonal, från hela landet, Skånepolisen i arbetet med att kontrollera gränserna i Sydsverige. De flesta som utför kontrollen har, påstår jag, ingen som helst kunskap om de handlingar som den inresande visar upp. Den kunskapen besitter bara de som dagligen hanterar id-handlingar vid Sveriges gränser och inte ens dessa räcker ibland till! Då erfordras en dokumenttekniker utbildad vid det som tidigare kallades SKL, i Linköping.

Nu kräver regeringen att busschaffisar, rederianställda och konduktörer ombord på tåg, från den 4 januari, ska avgöra huruvida resenären är välkommen till Sverige!?! Är dokumentet giltigt? Är det äkta? Är det rätt person som påstår sig vara innehavare? Erfordras visum för inresa? Osv, osv, etc, etc.

Detta samtidigt som statsministern själv, tomten, säger att allt är EU:s fel medan hans finansminister toklånar pengar från omvärlden och har övergivit sin självpåtagna ”krona för krona”-politik.

Sorry, men jag är inte längre med i matchen och saknar dessutom allt slags förtroende för sjusovarna i regeringen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar