29 december 2015

Politiker reser mot bättre vetande!

Angel Villaverde, miljöpartistisk politiker i Sundsvall, har gripits vid ankomsten till Peru, det land han härstammar från.

Han har redan tidigare sagt i intervjuer att han är klassad som terrorist i Peru men valde nu att resa till landet för att besöka sin sjuka mor.

I dag har partivänner till Villaverde skrivit ett, karaktärsbeskrivande, brev till peruanska myndigheter där de förklarar hur fantastisk han är och att han minsann är en aktiv politiker.

Jag hoppas att det tar slut där och att statliga medel inte tas i anspråk för att hjälpa honom.

Det är fortsatt förvånande att politiker som reser till utsatta områden, eller som i fallet Villaverde där den berörde vet sig vara terrorstämplad, tror sig göra sina resor som högre stående representanter för ett land som de anser ska skydda dem oavsett vad som än händer.

Jag tänker till exempel på vänsterpartisten Ann-Margarethe Livh, från Stockholm, som 2013 drog till Etiopien där en kollega till henne sköts till döds och Livh sedan naivt bredde ut sig i media.

Att resa till en plats eller land där säkerheten inte kan garanteras är att ta ett eget ansvar för alla tänkbara skeenden.

Livh reste mot UD:s inrådan till Etiopien, Villaverde visste att han terrorklassats av regimen i Peru. Lik förbaskat gav de sig av!

Samtidigt vill de båda, som de politiker de är, ha inflytande över människors väl och ve!?! Ofattbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar