25 december 2015

Den svenska julen trist i jämförelse!

När dessa rader skrivs har ”Santa”, den amerikanska tomten, besökt alla delstater. Många skorstenar lär ha forcerats för att förväntansfulla juniorer ska få någon eller några av sina önskningar uppfyllda.

Jag ler förnöjsamt när jag läser att USA:s jordbruksdepartement gjort ett undantag från sina strikta regler för import (Gud förbjude att vi tar med oss en falukorv till suktande svenska vänner ”over there” när det stora landet ska besökas).

Undantaget i juletid innebär att departementet ger tillfällig dispens för införsel av renar som drar en större släde! Renarna tillåts passera utan stipulerad hälsokontroll eller karantän.

Jag tänker i mitt stilla sinne att det vore helt främmande för vår, urtrista, regering eller ansvarigt statsråd, Sven-Erik Bucht (S) (vem har sett skymten av honom förresten?), att ge ut ett pressmeddelande liknande det amerikanska jordbruksdepartementets?

På typiskt svenskt, politiskt korrekt och fantasilöst sätt vore något liknande troligen helt uteslutet!

På en smula liknande sätt så tycks den svenska julen alltmer utspela sig i skymundan. Jag kan konstatera att julkonserter är något som lyst med sina juleljus fullständigt i sin frånvaro. Varken SVT eller reklamfinansierade kanaler har kunnat presentera pampiga, nyinspelade, spektakulära eller otroligt traditionsfulla musikaliska inslag i år.

Repriser på det vi såg för ett eller flera år sedan har varit den utmärkande julmelodin för året! Tråkigt!

Desto roligare är det att den amerikanska transportministern Anthony Foxx, för att försöka bräcka jordbruksdepartementet, meddelade att luftfartstillstånd utfärdats för tomtens släde. Inte ens vår innovationsminister, Mikael Damberg (S), skulle ha kommit på tanken att göra något motsvarande…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar