24 maj 2014

Om Venezuela, censur, skulder och kaos!

President, f d busschaffis, Nicolás Maduro i Venezuela fortsätter ivrigt sin kamp att driva sitt land mot fullständig socialistisk diktatur och kaos!

CNN rapporterar att ett team journalister från dem, tänkta att bevaka kommande lokalval i landet, nekats ackreditering för att bevaka desamma. De hade tänkt besöka staden San Cristóbal, i delstaten Táchira, som var skådeplats för de hittills mest våldsamma protesterna mot Maduros styre.

Borgmästaren där, Daniel Ceballos, tillhörande oppositionen, sitter sedan i mars fängslad på 12 månader efter att han anklagats för civil olydnad och konspiration mot landets styre då han enligt Maduro & Co inte gjort tillräckligt för att kväsa protesterna. Tilläggas skall att staden San Cristóbal aldrig haft en borgmästare med samma politiska ståndpunkter som landets styre.

Samtidigt meddelar presidenten Maduro nu att världens flygbolag väljer att rata Caracas som destination ”p g a fotbolls-VM i Brasilien!”

Stora flygbolag, bland dessa Air Canada, Alitalia, United och Copa Airlines har strukit Venezuela från sina flygprogram eftersom de nekas att föra ut intäkter från den lokala biljettförsäljningen.

Mer än 4 miljarder dollar lär flygbolagen i dag ha innestående hos Maduro och hans regering.

Maduro själv påstår att flygbolagen bara ”temporärt” har valt att omdirigera sin trafik till Rio i stället och att allt därmed är fotbolls-VM:s fel!

USA:s utrikesminister, John Kerry, sa häromdagen, vid ett besök i Mexiko, att regionen nu börjar tappa tålamodet med Maduro och hans regering. Kerry uppmanade Maduro att snarast återuppta samtalen med oppositionen i landet för att försöka hitta en lösning på krisen som hittills i år har krävt minst 42 människors liv, borträknat alla de andra som dödats av andra skäl än politiska i ett av världens mest kriminellt belastade länder!

Kerry hotar med sanktioner mot Venezuela men fortsätter hoppas på en förhandlingslösning av krisen som t ex skapat brist på basala dagligvaror.

Stackars alla venezuelaner som lever under en förtryckarregim!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar