31 maj 2014

Om chefen som det goda exemplet!

DN, och mången annan media, publicerar på lördagseftermiddagen en TT-text som handlar om att folk, läs anställda, avsiktligen och icke-sanktionerat plockar med sig allt från pennor till USB-minnen och toalettpapper från sina arbetsplatser.

En webbfråga i anslutning till artikeln visar, när dessa rader skrivs, att de flesta tycks ha fått med sig pennor och anteckningsblock hem som aldrig borde ha lämnat arbetsplatsen.

Än intressantare är undersökningen, gjord av tidningen Chef och Novus opinion, där 506 chefer fått svara på vad de accepterar på sina arbetsplatser. Här handlar det inte bara om pennor som följer med hem utan också om hur dessa chefer ser på andra företeelser som surfande på Facebook, privata samtal via tjänsteluren, längre raster än avtalat osv.

Hade denna undersökning också berättat hur många av cheferna som föregår som de godaste av exempel och aldrig någonsin skulle komma på tanken att bryta mot de, av dem själva uppställda reglerna, så skulle denna typ av undersökning ha kunnat vara riktigt intressant!

Jag tror att de flesta av oss någon gång haft chefer som tillåter sig själva att bete sig på sätt som de aldrig skulle tillåta sina undersåtar. Oavsett om det handlar om medtaget arbetsmaterial från tjänstestället, regelbundet fuskande med arbetstider eller vad det nu månde vara. Chefer från helvetet så att säga!

Jag tror att den sistnämnda kategorin är vanligare förekommande än anställda som har ”kleptoman” som tilläggstitel på sina visitkort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar