17 maj 2014

Om Prinsessor och jämngamla blomstergivare!

Tro mig; Jag erkänner mig vara rojalist och jag tycker att vår kungafamilj gör ett tappert jobb som trots motgångar och protester oförtrutet arbetar vidare med att representera vårt land i alla möjliga, och omöjliga, sammanhang.

I dag blev jag dock en smula beklämd!

Det handlar om att Prinsessan Estelle gjort ”officiell” debut i sitt hertiginnedöme Östergötland.

Hon invigde i dag, tillsammans med sina föräldrar, en 700 meter lång sagostig vid sjön Tåkern.

Tabloiderna i riket, och säkert veckoblaskorna under kommande veckor, visar ”bildextra” en masse och frossar i den kungliga yran. Så långt ganska väl!

Men;

När jag ser bilden på en, som det ser ut, ganska jämnårig flicka, klädd i en härligt regnbågsfärgad och somrig klänning som sträcker över en blombukett till Prinsessan Estelle så skär det i mitt hjärta!

Estelle snor åt sig buketten som hade hon aldrig gjort annat medan flickan som lämnar över blommorna mest är otroligt generad.

Runt omkring de båda töserna står gråhåriga tanter som tindrar och många är de smarta telefonerna som tar bilder av händelsen. Troligen är blomstergivarens föräldrar bland fotograferna.

Vad har ”parenteserna” sagt till sin telning? ”Nu förstår du, min lilla flicka, ska du lämna över de här fina blommorna till en tjej i din ålder. Hon är prinsessa och det vill inte säga litet det, det ska du ha klart för dig.” Eller?

Vilken bild får den regnbågsfärgade tjejen av sitt eget värde som människa om alla runtomkring yrar för ett flickebarn bara för att detta flickebarn uppbär ett helt gäng med titlar?

Alla mammor, pappor och gråhåriga tanter: Lämna över hur många blomkvastar som helst till de ni vill lämna över dessa till. Men låt en liten tjej få fortsätta att vara just en liten tjej till dess hon själv kan bedöma om en jämnårig, främmande, person förtjänar denna typ av uppskattning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar