3 maj 2014

Om valupptakter, kriminalitet och oförmåga att genomföra sin egen politik!

I området där jag bor har de första valaffischerna inför EU-valet nu kommit upp. Budskapet är att EU behövs för att bevara freden. I dagar som dessa är det inte annat än att hålla med Marit Paulsen och Jan Björklund!

Moderaterna går till val med devisenVi trorEuropa.” Det gör jag också!

I Ekots lördagsintervju i dag intervjuades Kommunals ordförande Annelie Nordström. Hon gick till frontalangrepp på Vänsterpartiet och påstod att V kommit att bli ett, nästintill, enfrågeparti med sitt mantratragglande om att förbjuda vinster i välfärden samt att utlova heltidsarbete till folk som i dag har del- eller visstidsanställningar
Det sistnämnda, konstaterade Nordström, har V inte ens lyckats införa i de kommuner där de har makten! 
Angående vinsterna i välfärden sa Nordström redan för ett par år sedan att dessa behövs: ”Alla företag behöver gå med överskott för att det ska finnas medel för att investera tillbaka i verksamheten och utvecklas.” Även detta uttalande gjordes i Ekots lördagsintervju, i oktober 2012.

Bra Annelie!

Mindre bra är det av Thomas Bodström, justitieminister i en gammal sosseregering, som i samband med att han nu utkommer med en bok avslöjar sig ha varit mer kriminell än vad som tidigare framkommit. Redan tidigare visste vi om att advokat Bodström i unga år rökt på samt ”missat” att betala sociala avgifter för sin hemhjälp.

Nu får vi dessutom veta att han stulit Lacoste-tröjor samt att han, efter att han lovat sig själv att bli en bättre människa, begick inbrott i kiosker vid flera tillfällen. Dessutom påstår Bodström att han gjorde somligt av detta i sällskap med Olof Palmes son Mårten!

Som en förmildrande omständighet försöker sig Bodström på att säga, till Expressen: ”Som tur var steg omdömet med åldern.” Fan tro’t!

Nu är det upp till de svenska väljarna att börja skärskåda de olika alternativ som står till buds inför kommande val i maj och september! Räcker det att V är ett enfrågeparti som inte lyckas genomföra sin egen politik ens i församlingar där de har egen majoritet? Ska sossarna klara av att locka väljare utan att behöva stå till svars när det gäller de mest basala frågorna eller hur finansiering av allt som utlovas ska gå till?

Jag hoppas att svenska väljare är smarta nog att genomskåda de politiker som ägnar sig åt att försöka kränga valfläsk utan att vi väljare senare kan/får sätta oss vid middagsbordet!

Och jag vill aldrig mer riskera att få en justitieminister med kriminell bakgrund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar