28 maj 2014

Om rösträtt, valresultat, mordhot och en fis i rymden!


Här vore det lätt att raljera och påstå saker som att alla människor inte borde ha rösträtt och att skulden ligger hos en nedmonterad psykvård.

Som demokratiförsvarare tvingas jag dock hacka i mig resultatet av den gångna helgens EU-val som gav ett, för många boende i Europa och i mina ögon, förfärligt utfall. 
Jag respekterar viljan hos, som det tycks, en vilsen medmänsklighet men det kommer aldrig att hindra mig, och många andra, från att tycka annorlunda, så länge vi har yttrandefrihet i alla fall, än de partier som nu sticker ut fula trynen med enfrågeåsikter från yttersta extremerna till skäggbeklädda miljövurmare!

Jag delar uppfattningen med de sossar och moderater som i media fört fram åsikten, och fått på skallen för denna åsikt, att partierna inte lyckats få sina kärnväljare att pallra sig till valurnorna.

Med ett valdeltagande på under 50 % så har resultatet av söndagens val kommit att bli ett uttryck för missnöje. Inte i det stora hela utan i det lilla enskilda!

Jag undrar om de som röstat fram FI, SD eller MP har tagit del av partiprogrammen för dessa partier innan röstkuverten slickades igen?

Om man ska tro folkviljan i det här landet så vill vi svenskar ha inkvotering som obligatorium, ett skrotat försvar (välkommen Putin!) och skyhöga skatter för att finansiera ett allt annat än vettigt FI-styrt Sverige.

Vidare vill vi inte ha några som helst vägbyggen, ännu mindre en huvudstad som får en ringled som en av världens sista huvudstäder. Vi vill inte heller ha råd eller möjlighet att resa utomlands på semestrar eftersom flygbiljetterna kommer att ha ockerpriser med extratunga avgifter satta av MP.

Men det sistnämnda faller i alla fall eftersom V inte vill vara med i EU och troligen inte vill att vi, om möjlighet trots allt skulle ges, inte reser någon annanstans än till Havanna. 
Eller SD som tycker att gränserna ska stängas för allt och alla. Även för svenska medborgare av alla, tillika härliga, olika kulturella bakgrunder, som t ex skulle önska sig några dagar i solen en iskall januarivecka då solen lyser med sin absoluta frånvaro.

Ur led är Sverige!

Nu är det bara att hoppas att valresultatet i september visar en något vettigare bild av vårt vackra land som, trots vad många svenska inbillar sig, bara är en sjukt extrem liten fis i världsalltet!

1 kommentar:

  1. Visar väl på ett tydligt missnöje på hur Sverige styrs, eller?

    SvaraRadera