1 mars 2014

Sven Wollter en förvirrad föredetting!

Kulturvänstern har under de senaste dagarna uppbådat motstånd och går till attack mot kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M). Anledningen är att hon, på Facebook, gått till angrepp mot skådespelaren Sven Wollter.

Wollter sätter upp, på Östgötateatern, en cabaret till förmån för hemlösa och fick hejarop från moderaten Sven-Åke Molund. Något som fick kulturministern att, på alla sätt, se rött och hon påminde Molund om Wollters politiska hemvist.

Wollter svarar kulturministern, på Aftonbladet Debatt, att hon är ”eländigt obegåvad.”

I dag skriver Erik Helmerson, på DN:s ledarsida, en lysande kolumn om det faktum att Wollter, som visserligen är en ”stor skådespelare”, tillhör Kommunistiska partiet, vars partiprogram han nyligen läst in i talversion.

Partiet tycker bl a att Nordkorea är ett toppenland som ”modigt kämpar mot imperialismen och för sin rätt att välja sin högst egna socialistiska väg.”

Åsa Linderborg på Aftonbladet förfasas över kulturministerns påhopp på Wollter och konstaterar att Adelsohn Liljeroth är emot ”innehåll som visar solidaritet.”

Säga vad man vill men att sympatisera med en regim som plågar livet ur sin befolkning, som håller hundratusentals medborgare inspärrade i gigantiska fångläger och som svälter merparten av invånarna är så långt ifrån solidaritet som jag någonsin kan tänka mig!

Wollter är inte en stor skådespelare! Möjligen var han det en gång, minns t ex ”Raskens”, men nu är han bara en ynklig, patetisk demokratihatare och människoföraktare!

Detta medan vår kulturminister gjorde det enda rätta; Påpekade hur fel det är att jubla över någon som är helt empatilös om det inte handlar om det som sker i de egna kvarteren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar