23 mars 2014

Om grävande murvlar och guldspadar!

Det är lite rart med ett skrå yrkesverksamma som vid flera tillfällen under ett arbetsår har chansen att vinna priser och sedan, om vinstlyckan står dem bi, högt och ljudligt, kan göra omvärlden uppmärksam på att priset är hembärgat just till den egna arbetsplatsen.

I lördags delades det ut ett antal ”guldspadar.”

Föreningen ”Grävande journalister” belönade en hel hord journalister som de ansåg hade gjort världen mer vetande!

I minst tolv kategorier, varav tre handlade om hedersomnämnande, kunde murvlar hämta hem spadar i parti och minut!

Visst, en grävande murvel som inte ger upp inför minsta motstånd kanske har förtjänat att uppmärksammas.

Dock är det ganska genant, skämskuddevarning helt enkelt, när de vinnande redaktionerna vrålar ut just sin egen vinnare som över alla andra högst stående!

I TV4-nyheterna i morse ägnades en större del av den korta nyhetssändningen åt kanalens egen hembärgade spade. Ett nog så viktigt ämne, äldrevården och missförhållanden där, hade belönats. Det handlade om reportage i lokal-tv för Stockholmsområdet.

Ursäkta, men vem i hela fridens namn hittar till lokalnyheterna i TV4 mitt i 10 minuters reklampauser?

Att det var en hel bunt med andra som vann samma fördömda spade lämnar de allra flesta vinnande redaktioner utan omnämnande, eller möjligen som ett mikroskopiskt dito lite i skymundan!

Grattis alla vinnare! Hoppas spadarna kommer väl till pass!

Hoppas att de kan få er murvlar att gräva upp 12 sjuksköterskor, 12 busschaufförer eller 12 vilka-som-helst som liksom ni förtjänar uppmärksamhet för förtjänstfulla insatser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar