16 mars 2014

15 vårdanställda i Umeå mer odemokratiska än Jimmie!

I onsdags besökte SD:s partiledare Jimmie Åkesson Norrlands Universitetssjukhus.

Det borde han inte ha gjort! I alla fall inte om vi delar uppfattning med de 15 vårdanställda och studenter som i dag gråter ut i ett öppet brev i Folkbladet.

Brevet är riktat till landstingsdirektören i Västerbottens län, Anders Sylwan.

I ett sammelsurium av påståenden sägs generaliserande saker som att ”personalen upplevde obehag inför besöket” och att besöket ”äventyrade patientsäkerheten.”

Några av skribenterna, oklart vilka, säger sig ha blivit ”hotade med uppsägning av Säpo!”

Att ”personalen”, alltigenom, kände obehag men att det bara var ”några” som satte upp bedrövliga anslag inför partiledarens besök får mig att undra hur det är ställt med de femtons skara, varav flera är aktiva psykologer?

Att partiledaren, som leder partiet som i senaste riksdagsvalet fick fler röster än både V och KD, inte borde tillåtas besöka Norrlands Universitetssjukhus slår naturligtvis tillbaka på personalen i sin helhet även om det uppenbarligen är så att de frustrerade demonstranterna tycks ha varit en begränsad skara.

Att bemöta en meningsmotståndare i ord är inget som faller psykologerna i Umeå på läpparna. Vilken psykologisk lära företräder man då?

Man behöver inte gilla det Jimmie och det hans parti står för. Däremot kan man uppträda anständigt mot en demokratiskt vald representant i vår riksdag!

Ida, Annika, Daniel, Jessica, Gunnar, Linda, Åsa-Maja, Kerstin, Helena, Lovisa, Lisa, Mattias, Stina, Kent och Aina! Ni tillhör inget mindre än en odemokratisk och fördömande skara som jag hoppas slippa möta inom vården. Om jag inte delar er politiska uppfattning, vem vet vad som då händer?

1 kommentar:

  1. Ja, för det är väl inte så att alla partiledare motas bort från vårdinrättningen? Det brukar ju vara ett vanligt knep för att synas i media och visa sig empatisk.

    Förmodligen tycker patienterna mest att det är kul om något utöver det vanliga händer. Det brukar räcka med att en hantverkare dyker upp och skruvar på någonting för att patienterna skall vakna till och lever med i förloppet.

    SvaraRadera