2 mars 2014

Melodifestivalfinalen blir en röstrysare!

Nu återstår bara några få dagar innan vi vet vem/vilka som ska representera oss i Eurovision.

En bedrövlig samling deltävlingar har avlöst varandra. Eller?

Jag har nu lyssnat igenom cd-skivorna med årets bidrag och jag blir förvånad över den goda kvaliteten på låtarna, något som jag inte uppfattat under katastrofsändningarna.

Möjligen har allt tekniskt strul, manusförfattare från helvetet, programledare utan schlagerintresse och det tjatiga upplägget gjort att vi inte hört de bra låtarna och de fina artisterna i allt ståhej?

Christer Björkman säger i dag att Helena Paparizou kan få draghjälp i den svenska finalen. 

Detta därför att våra, de svenska tv-tittarnas, röster inte bara behöver slåss mot röstrobotar utan också mot internationella jurygrupper. Att ha vunnit Eurovision lär ge Helena otillbörliga pluspoäng.

Själv gjorde jag allt som stod i min makt för att rösta bort henne i går. Jag är egentligen inget stort fan av rockmusik men jag tycker faktiskt att Outtrigger var bäst i går kväll. Det tyckte också en av mina allra bästa kompisar, en utomlands boende schlagernörd, som messade mig med uppmaningen: ”Snälla, rösta bort den sega souvlakin!”

Nu har startordningen inför lördagens final kommit (nej, inte lottats utan diktaturbestämts av Björkman):

1. Anton Ewald
2. Ellen Benediktsson
3. Alcazar
4. Oscar Zia
5. Linus Svenning
6. Helena Paparizou
7. Yohio
8. Sanna Nielsen
9. Panetoz
10. Ace Wilder

Det brukar heta att det är en fördel att starta först eller sist men jag hoppas att detta inte stämmer i år och håller fortsatt mina tummar för tonsäkra Sanna! Go and get them girl!

1 kommentar:

 1. Ja, 2014 års deltävlingar har verkligen varit urusla!

  Danny Saucedo framstår helt plötsligt som en mycket kompetent programledare i jämförelse med årets ”nej-gud-låt-mig-slippa-höra-och-se-mer-av-dessa-två”. Jag vill slippa se Anders svettiga panna, och vill gärna vila ögonen på någon som är skönare än Nour.

  Håller med om att det funnits en hel del bra bidrag, men tyvärr blev flera av dem inte framröstade till finalen. Samtidigt är det skojigt att nya ansikten röstats fram – det är alltså fler än jag som är trötta på att se Shirleys bittra nuna och Lindas frenetiska vevande på scenen.

  Däremot hade det räckt med en enda ”åh-det-kliar-som-fan-i-grenen” i finalen.

  Jag har fruktansvärt onda aningar inför finalen på lördag … Inte enbart vad gäller röstrobotar …
  Sveriges schlagerdiktator (har han månne ryskt påbrå?) kan redan ha bestämt sig för en vinnare. Jag är livrädd för att den internationella ”juryn”, (som ingen verka veta vilka den består av), kommer att ösa poäng över Paparizou och hennes ganska intetsägande bidrag.

  Men se du Christer, där begår du i så fall ett stort misstag! Har man en gång vunnit ESC, så ska man dra sig tillbaka medan flaggan är i topp. PS. Det gäller även dig, Christer!
  Vi minns väl ändå hur det gick för Charlotte Perelli (f.d. Nilsson) när vi skickade henne vidare 2008? Plats 18 i finalen är knappast ett resultat att vara stolt över.
  Och … Israels Dana International kom inte ens vidare till finalen år 2011, utan slutade på plats 15 i semifinalen.
  Jag är alltså övertygad om att även tzatzikin har surnat.

  Tyvärr Jens så tror jag inte att Sanna Nielsen kommer att beröra särskilt många människor ute i Europa. Låten är alltför slätstruken, men kommer däremot att ligga etta på Svensktoppens lista i typ 248 veckor.

  Dessvärre kommer jag inte att kunna rösta på lördag, men jag ska se till att hitta ett eget ombud där hemma som kan göra min röst hörd! Den kommer inte att gå varken till Sanna eller Helena.

  SvaraRadera