27 mars 2014

Om patetiska Slussen-romantiker!

Lika glad som jag blev häromdagen när det avslöjades att Katarinahissen räddas, rustas upp och får ny ”landningsplats” i den kommande Katarinaparken, lika besviken och less blir jag i dag när SvD berättar att finansborgarrådet Sten Nordin mottagit cirka 500 mejl från Benny Andersson-anhängare.

Anledningen är den, grovt vinklade och svårt pessimistiska, filmen om hur nya Slussen kan komma att se ut.

Allvarligt talat; Hur någon i hela världen kan försvara det nuvarande vraket till Slussen-konstruktion är fullständigt ofattbart!

Hade Lars Epstein i DN, ja han som försvarar allt från döende ekar till gud-vet-vad, förfasats så skulle jag bara skakat av mig dumheterna.

Filmmakarna, som är orsak till mejlbombandet och upprördheten i sociala medier, har att förklara hur det kan komma sig att t ex alla de träd och annan grönska som är tänkta vid den nya Slussen som av en händelse har retuscherats bort?

Den som förfasas över bilköerna i filmen kan också jämföra med dagens Slussen och gärna förklara skillnaden från dagens trafiksituation?

Den nya Slussen får inte en enda bilfil mer än den nuvarande sönderrostade diton!

Men ok; Driv igenom en långbänk där det nya bygget skjuts upp till en framtid generationer framåt i tiden. Men kom aldrig, aldrig och beklaga er när människor omkommer p g a nedfallande balkar. Gnäll heller aldrig över pissoardoften som ligger som en ständig smog över dagens patetiska rondellcirkus.

Sätt fart med bygget av nya Slussen nu! Ge oss den moderna, gröna, promenadvänliga och långlivade konstruktion som den nya Slussen faktiskt kommer att bli om de nuvarande planerna fullföljs!

2 kommentarer:

  1. Du Jens du är sambo med Christer G Wennerholm, Moderat trafiklandstingsråd Stockholms läns landsting, ordförande i Storstockholms Lokaltrafik, SL. Då skall du vara väldigt försiktig med dina åsikter när gäller Stockholm. Du har naturligtvis rätt att ha dina åsikter men visst är det faktiskt patetiskt att du hoppar på oss som kämpar för att bevara de få rester av genuint Stockholm som finns kvar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har rätt i att jag naturligtvis har rätt att ha en åsikt. När det gäller mina familjeförhållanden har du däremot fel. Om du nu inte lever kvar i en dåtid, många år tillbaka? Jo det gör du nog! Undrar vem som är patetisk? En anonym nej-sägare kanske?

      Radera