24 mars 2014

MH370; Nu vet vi! Eller?

Malaysias premiärminister Najib Razak har hållit hov, förlåt presskonferens, för ett par timmar sedan.

Baserat på analyser gjorda av Inmarsat och AAIB meddelar han att de ”har kommit till slutsatsen” att MH370 har störtat i södra delarna av Indiska Oceanen och att allt "tyder på" att alla ombord har omkommit.

I sms till de anhöriga skriver flygbolaget att de ”måste anta” att flyget kraschat enligt ovanstående.

I sökområdet har flygplan sett föremål flyta i havet. Senast i dag rapporterade ett kinesiskt flyg om detta. Ett amerikanskt flyg som strax därefter försökte finna föremålen misslyckades.

De anhöriga till de kinesiska passagerarna på MH370 ska nu flygas till Australien.

Flygsäkerhetsanalytikern Hans Kjäll säger till DN att ”flera pusselbitar” nu är på plats och, underförstått, att gåtan har fått sin lösning.

Expressen rapporterar som enda media i Sverige, kanske i världen, i en krigsrubrik att vrakdelar från flygplanet återfunnits.

Kalla mig gärna för konspiratorisk ifrågasättare men jag tycker fortsatt att det hela inte alls är så solklart som det framställs.

Många tveksamheter, inte minst i ordvalen från Malaysias premiärminister och från flygbolaget, gör att jag, åtminstone stundtals, tvivlar på att vi kommit sanningen närmare.

Innan vrakdelar verkligen hittas och innan antaganden ersätts av bekräftelser så påstår jag att osäkerhet fortsatt råder!

Förhoppningsvis får vi någon gång veta vad som egentligen hände!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar