8 juli 2015

Ryssland går från oklarhet till oklarhet!

Under eftermiddagen strömmar nyhetstelegrammen, som har en gemensam nämnare, nämligen Ryssland, in.

Landet stoppar en resolution i FN:s säkerhetsråd som skulle ha förklarat massakern i Srebrenica som folkmord.

Landet förklarar ett stort antal organisationer om ”oönskade” inom landets gränser. Bland organisationerna finns flera som arbetar för att sprida det västerländska synsättet på demokrati!

Vidare förklarar Putin & Co stiftelsen Dynastin som ”utländska agenter.” Stiftelsen är landets största privata forskningsstiftelse och dagens beslut kommer troligen att förhindra en stor del av Rysslands unga forskare att bedriva det de hade för avsikt att bedriva, forskning!

Samtidigt konstateras att de baltiska staterna klarade av rubelkollapsen i samband med Krim-krisen alldeles utmärkt. Swedbanks chefsekonom i Litauen, Nerijus Maèiulis, säger till TT att visserligen minskade baltländernas export till Ryssland men å andra sidan kunde t.ex. estniska morötter märkas om som marockanska för att kringgå Putins importförbud.

Att förneka ett folkmord, att förbjuda spridning av demokratiskt tänkande och att indirekt kalla sina egna unga forskare för ”utländska agenter” gör det alltmer tydligt att Ryssland liknar någon av världens alltför många diktaturer! En skrämmande mörkerstat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar