4 juli 2015

Om höjda och sänkta skatter, föräldraledigt och småpartier på marginalen

I dag är det Vänsterpartiets dag i Almedalen och den tycks gå ”sådär”.

Partiledaren Sjöstedt har en poäng i att barn i utsatta områden borde sponsras så att de får en möjlighet att åka och bada, se annat än betongförorten och få uppleva sommarlovet på samma sätt som de flesta andra barn. Däremot har ju Jonas förstås helt fel att det hela ska lösas med återinförande av förmögenhetsskatten och allsköns andra skattehöjningar skapade för att storebror bättre ska kunna kontrollera svenskarna.

Då är Anna Kinberg Batra (M) mer inne på rätt väg när hon förespråkar skattesänkningar för de som antingen tjänar dåligt eller är ute på sitt första arbete. Detta ger ju den enskilde människan en möjlighet att själv välja väg i det fortsatta livet i stället för att se sina telningar bussas till playan medan mamma och pappa hukar under ett allt högre skattetryck.

Vänsterledaren blir i dag motbevisad av partikamraten, tillika riksdagsledamoten, Linda Snecker som glatt meddelar att hon avbrutit sin föräldraledighet i samband med att riksdagen tog sommarledigt för att senare, när riksdagen åter öppnar igen gå på föräldraledigt igen! Här ska systemet utnyttjas till max och här ska minsann inte levas som man lär!

Snecker har dessutom den dåliga smaken att meddela att hon ska arbeta hemifrån med att skriva motioner. Det lär bli en jävla massa motioner om dessa ska produceras 40 timmar i veckan och skattebetalarna får stå för hennes lön på dryga 60 papp i månaden!

Som om detta inte vore nog säger Snecker till DN att hon inte alls får 60 papp eftersom hon måste betala partiskatt, en skatt som är självpålagd alla aktiva vänsterpartister. Varför alla vi andra ska finna detta som ett godtagbart skäl till att avstå att vara i tjänst när det finns saker att göra för att därefter vara ledig när det är badväder är minst sagt oklart!

Att Sjöstedt dessutom kritiserar Miljöpartiet för att dessa blivit ett ”liberalt mittenparti” blir mest bara komiskt. Dels beroende på att det handlar om två partier på marginalen, dels för att Åsa Romson (MP) gång efter annan roar allmänheten med den ena fadäsen/felsägningen/miljövidrigheten/dårskapen efter den andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar