3 juli 2015

Om vittnen i Mammons tempel!

Jag hade planerat att träffa goda vänner från ”vischan” under veckoslutet men av detta blir intet eftersom alla hotell i Mälardalen är uppbokade sedan länge. Varför då?

Jo, från fredag till söndag har ”sekten” Jehovas vittnen seminarium i stan och ca 50 000 välkammade män med finkostymen på, hunsade hustrur till dessa och deras, från barnsben, svårt indoktrinerade barn sammanstrålar för ett tre dagar långt seminarium under rubriken ”Efterlikna Jesus!”

Jag låter folk ha vilken tro som helst och jag försöker, verkligen, respektera dem för de religiösa val de gör. Även om det alltid finns detaljer som gör att jag framstår som den störste tvivlaren av dem alla.

Jag har genom livet haft flera bekanta som varit ”vittnen” och det har alltid slutat med att vi hamnat i diskussionen om blodtransfusioner.

Att i övre tonåren höra en jämnårig tjej säga att hon hellre förblöder i samband med att hon föder sina barn än att hon accepterar en blodtransfusion får det liksom att göra ont i hjärteroten!

Och att ”efterlikna Jesus!?!” Jag trodde att han, för de frälsta, var ouppnåelig men uppenbarligen ska hela världen frälsas genom att 50 000 människor försöker efterlikna grabben.

Att de dessutom träffas i det som för dem måste betecknas som ”Mammons tempel”, Friends Arena i Solna, gör ju att det nästan blir lyteskomik!

Var och en blir salig på sin tro sägs det och om nu ”vittnena” i stan i helgen mår bra av att ”efterlikna” en person som de själva tänker sig som en långhårig blonderad kille, trots att han föddes i Mellanöstern så är detta okej för mig.

Jag kommer dock aldrig att varken respektera eller acceptera de unga kvinnor som är beredda att gå i döden och missa sitt barns uppväxt bara för att några rader i en skrift, författad under hundratals år, av flera ”skribenter” och som stundtals är rent fragmentarisk, säger så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar