5 juli 2015

Om att inte vänta på grön gubbe!

Jag gillar verkligen att dra iväg på långa härliga promenader. I städer och skogar, utmed stränder, genom sömniga villakvarter, i ren ödemark. Vart än jag styr min kosa så dröjer det inte länge förrän de väldämpade gympaskorna (är oftast barfota på stränderna) åker på och jag beger mig ut, vare sig det handlar om väl invandrade hemmakvarter eller för mig helt okända marker.

Det är dock bara i Sverige, på svenska stadsgator, som jag ser er.

Fullständigt fördomsfullt tänker jag; Ooops, där är ännu en missanpassad miljö- eller vänsterpartist som vurmar för klimatfrågan, tycker bilar är av ondo, troligen vegan som odlar egna groddar på diskbänken, är i behov av att visa någon slags makt och ändå, trots allt, uppträder människan som en miljömässig idiot! Nu dröjer det nog inte länge förrän hon/han gör det! Trycker på knappen! Och mycket riktigt!

Jag får behärska mig för att inte skrika rakt ut:
Varför, ända in i glödheta helvetet, trycker du på knappen vid övergångsstället om du ändå inte tänker vänta på grön gubbe???

På vilket sätt är det bättre för miljön att bilar får stanna vid rödljuset, och stillastående spy ut avgaser när ingen vill gå över (eftersom du redan har klarat av vägövergången sedan länge)?

Se där; Ännu ett mysterium som jag nog aldrig kommer att få veta svaret på!

Jag försöker, som gående, behärska mig från att kasta mig ut i trafiken om jag ser att det står en förälder med ett litet barn vid övergångsstället. Som en ”Bror Duktig” anser jag att en knatte bör lära sig trafikvett. Allt vett kommer förr eller senare ändå ställas på ända!

Men om jag, i vuxnas sällskap eller ensam, inser att det kommer en lucka om 10 sekunder, då jag lätt kan smita över gatan utan att bilda bilkö, så väntar jag och går sedan över. Utan att trycka på knappen! Kalla mig gärna kriminell för det är visst fortsatt olagligt att gå mot röd gubbe även om inget straff finns i straffskalan för den som begår detta ”brott!”

Hur som helst vet jag, eftersom jag stundtals även kör bil, att det knappast finns något mer irriterande för bilförare än att behöva stanna vid ett övergångsställe där ingen vill gå över (ja, om vi bortser från alla andra medtrafikanter som de flesta bilister anser vara idioter!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar