18 juli 2015

Om ketchupmuggen och världens okunskap!

Tro mig; Jag är verkligen ingen storkonsument av kvällstidningarnas egna tv-kanaler eller de ”käcka” klipp som dessa lägger ut. Kalla mig gammaldags men jag besöker tidningarnas webbsidor för att ta del av riktiga nyheter. Ännu hellre läser jag tidningar i pappersform (ja, jag sa ju att jag är gammaldags!).

Någon enstaka gång händer det dock att jag, av ren och skär nyfikenhet, klickar på ett tv-klipp, oftast bara för att den rubrik som är tänkt att locka är så urbota idiotisk.

Således hände det sig i dag att jag klickade på Aftonbladets rubrik ”Tricket med muggen som få känner till.” Det handlar om de mikroskopiskt små pappmuggar som hamburgerrestauranger i allmänhet erbjuder till kunder som vill pumpa upp en portion ketchup till burgare och pommes frites.

Jag erkänner; Jag har genom åren varit en idiot när det kommer till ketchuphantering på snabbmatsrestauranger! Som tröst konstaterar jag att det har 99 % av alla andra besökare på denna typ av krog också varit! Pust, sån tur!

Jag har liksom aldrig reflekterat över att pappmuggarna är veckade. Har aldrig förstått utan bara trott att det har med producerandet av desamma att göra och att jag som kund precis som vanligt ska ta två stycken och pumpa upp ketchup i för att det ska räcka till min snabbmatsmåltid.

Ridå!

I dag fick jag lära mig att anledningen till att muggen är veckad är för att jag ska dra ut vecken och på så sätt få plats med dubbla mängden ketchup!

Varför ingen McDonalds-människa inte skrivit stora skyltar om detta är ännu en obegripligt obesvarad fråga? Världen är full av obesvarade frågor och medan jag, och de allra flesta andra, förbrukar pappmuggar ”en masse” och därmed är miljövidrigt okunniga så är det bara att konstatera att upplysningens tid åtminstone inte är just nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar