29 september 2014

Om Vänsterpartiet, skatteslöseri och en t-shirt!

Under fanbärande av Vänsterpartiet har i dag Sveriges Riksdag ägnat timmar åt att genomföra ett talmansval i stället för att ägna merparten av tiden åt mer angelägna saker! Ett talmansval som redan på förhand var givet men som tilläts ta extremt lång tid.

En riksdagsman tjänar i runda slängar 60 000 kronor i månaden. När dessa riksdagsmän, och alla andra som arbetar i riksdagshuset, tvingas till onödigt resursslöseri så kostar det kronor! Många kronor! Kronor som vi skattebetalare pyntar upp och som skulle ha kunnat användas på ett mycket mer effektivt sätt!

Vänsterpartiet lägger ribban och talar därmed om att skattebetalarnas pengar är till för att spendera oavsett om spenderandet sker på det mest utstuderat onödiga vis!

Att markera sitt hat mot de man inte delar politisk uppfattning med får gärna ske om det sker på bekostnad av den egna partikassan men är fullständigt oacceptabelt om det drabbar väljarna!

Att Rosanna Dinamarca (V) dessutom i en privat manifestation protesterar mot motståndarna på yttersta högerkanten är inte bara patetiskt utan ett klädkodsbrott som borde ha markerats av den avgående talmannen!

Trots att jag fortsatt inte delar vare sig SD:s eller de 13 procenten av väljarkårens uppfattning så är dagens vänstertrams i riksdagen inte bara en lekstuga utan en förvarning om att vi står inför en mandatperiod där de som vill styra landet lämnar en hel del att önska när det kommer till att ta ekonomiskt ansvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar