6 september 2014

Om att få hem inköp i USA och Sverige!

Kalifornien kan stå i begrepp att förbjuda plastpåsar. Miljöskäl är förstås orsaken.

USA är ett av mina absoluta favoritländer av många skäl. Butikskassar har aldrig varit ett av dem!

Alla som någon gång varit i staterna vet att de flortunna prasselpåsar som snabbköp tillhandahåller är av en kvalitet som lämnar otroligt mycket att önska. Ställ ner en halv gallon mjölk eller en större läskflaska i den hopplösa kassen så är den på bristningsgränsen.

Följden blir att din varuvagn är fylld med ett tjugotal kassar när du kommer ut till bilen, obligatorisk att ha om man ska en så kort bit som ned till brevlådan där hemmavid, där du lassar in allesammans i bagageluckan. 

Under färden, till vart du nu än bor, så åker samtliga varor ut i bagageutrymmet och väl ”hemma” får du packa rubbet igen innan du kan stånka in dina inköp till köket!

Alternativet till en amerikansk prasselpåse är en pappersdito. Utan handtag! Du förväntas helt enkelt bära det du köpt i famnen. Oftast utan att se ett dugg av vart du sätter dina fötter eller de människor du garanterat springer in i!

Plastpåsförbud lär vara på väg även inom EU. Bra av miljöskäl! Tur att våra papperskassar håller en oamerikansk kvalitet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar