4 september 2014

Herlitz blir nyhetsdiktator! Bara TT jublar!

Gunilla Herlitz blir vd för DI, Dagens Industri. Sedan tidigare innehar hon samma position vid DN och Expressen.

Gudrun Schyman njuter nog i mjugg! Inte nog med att det är en kvinna som bossar på alla tre publikationerna. På, helt enligt Schymans profil, tydligt vänstermanér slås konkurrensen mellan tre stora tidningar ut i en enda gigantisk käftsmäll!

Herlitz meddelade häromdagen att Expressens redaktion ska slaktas och horder av redaktionell personal tvingas ut på gatan.

I en intervju med DN säger Herlitz i dag att tidningarna ”måste samarbeta mer” och ”kraftsamla för framtiden”. Det sistnämnda citatet fanns nyligen med på någon slags topplista över chefers allra sämsta floskler!

Ok, här får vi alltså tre tidningar som ska ”samarbeta”, underförstått publicera samma notiser. 

Varför vi köpare/prenumeranter ska fortsätta att vara just detta står obesvarat!

Men när jag tittar på pressbilderna på Herlitz så förstår jag varför just hon fått uppdragen; Hon ser ut att äta journalister till frukost!

Nä, nu återstår det att ta en rejäl funderare på vem som framledes ska kunna bjuda oss intresserade på egna, udda eller nyanserade nyheter?

De enda som med all säkerhet jublar i dag är TT som alltmer tar över som en nyhetsförmedlarnas monopolist i Sverige och vars nyheter publiceras i snart nog varenda mediakanal som finns i riket och som alltför ofta tillåts stå oemotsagda.

Det är inte längre tal om nyhetstorka i vårt land. 

Det är en nyhetsöken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar