4 september 2014

Kan folk skriva för hand om 100 år?

I dag tycks det vara handskriftens och den frånvarande hälsans dag!?!

DN publicerar en artikel om att våra unga blir allt sämre på att använda en penna när de vill skriva något. Att kunna skriva för hand är helt enkelt en utdöende konstart.

Samtidigt meddelar SR att de som tillbringar mycken tid vid datorn, telefonen eller surfplattan betydligt oftare har huvudvärk än andra (oj vad överraskad jag inte blev nu!) men att detta lätt kan botas med en kortare vistelse ute i naturen, t ex genom en promenad.

Som motvikt publicerar Expressen en artikel om grafologi och berättar vad vår handskrift faktiskt säger om oss som skriver. Vad nu en grafolog har att hämta hos vår ungdom?

Det är inte utan att jag undrar hur samhället ser ut om en sisådär 100 år? Är det fyllt av migränplågade miffon som inte vet att hantera en penna och som aldrig tagit en promenad ute i naturen? Och i så fall; Vet någon människa på 2100-talet vad grafologi egentligen handlade om?

Oavsett vem som är utbildningsminister om några veckor hoppas jag att han/hon orkar titta upp från laptoppen och smartphonen och kräva att även kommande skolelever ska få lära sig konsten att skriva för hand! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar