25 december 2013

Zlatansverserna

Ibland känns det som om jag är ensam om att inte förstå!

Att övriga svenskar begriper något jag aldrig kommer att begripa!

Det är lite samma känsla som jag känner när folk tindrar över Carola och jag inte delar uppfattningen om att hon är en fantastisk sångerska!

Det må säkert vara så att Zlatan Ibrahimovic är en gudabenådad fotbollsspelare och att han är värd den uppmärksamhet han får när det gäller de konststycken som han åstadkommer på en fotbollsplan. Även om jag förundras över att han ständigt briljerar i någon utländsk klubbs tröja men verkar ha svårt att uppnå samma standard i sitt hemlands landslagsdress!

När Zlatan öppnar munnen för att säga något hamnar jag i exakt samma läge som jag gör när Carola försöker sig på att formulera sig i ord! Jag letar febrilt efter skämskudden!

Sveriges fotbollsdamer gav oss en höjdarsommar och lyckades ta sig till semifinal i ett EM! Det var underhållning! Samtidigt var det kul att höra tjejerna berätta om sina upplevelser på ett betydligt mer begåvat sätt än vad många av landets idrottskillar brukar göra.

Zlatan intervjuas i dagens Expressen och lyckas på bara några få meningar häva ur sig så många dumheter så att jag skäms å hans vägnar!

I min värld finns det svenska idrottare som är otroligt mycket större, på alla sätt, som det är ett nöje att beundrande titta på och lyssna till och som är härliga förebilder för våra unga!

Och som säger ”jag” om sig själv i stället för ”man” och därmed inser att det egna ansvaret vilar tungt då många lyssnar och kanske, som jag i dag, förfasas!

6 kommentarer:

 1. Käre Jens! Det är med stort vemod jag läser din inlaga - allt det du anklagar och påstår att Zlatan står för lyckas du med bravur själv åstadkomma med din tillsynes mästrande skrivelse. Du påstår än det ena än det andra enbart för att han inte vill bli jämförd med en kvinnlig fotbollsspelare. I lilla ankdammen Sverige får ingen absolut sticka ut - alla ska vara lika. Zlatan är inte lika - han är en världsspelare en av de tre-fyra bästa enligt en samstämmig internationell press och internationella tränare. Den svenska avundsjukan mot en kille från ett av Sveriges många utsatta bostadsområden. --- Men för den skull så gillar jag även svensk damfotboll och känner Therese Sjögran och beundrar hennes och andra tjejers fotbollskunnande men jämför det aldrig med killars!!!
  Ha en trevlig fortsättning på julen
  Bosse

  SvaraRadera
 2. Jag respekterar din åsikt även om du inte respekterar min! Jag tycker att det är toppen att leva i en demokrati där vi får, och bör, ha åsikter. Därmed inte sagt att en person som nått stjärnstatus, till synes helt utan att tänka efter, bör häva ur sig rena dumheter. Även som Diva har man ett ansvar!

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte vem du är Jens men av dina uttalade så verkar det vara åt politikerhållet. Börja snacka om demokrati - men skärp dig och helt plötsligt är han en diva??? Välkommen till Rosengård i Malmö där han hade en hemsk uppväxt - där finns ingen demokrati och där skapar man inga divor. Du påstår att han inte lyckas så bra i landslaget som i sina klubblag. Vet du hur många internationella klubbtitlar / skytteligor han har plockat hem - men där har han enormt välbetalda duktiga spelare kring sig. Vad har han i landslaget - trots det har han gjort näst flest mål genom tiderna i landslaget. Trots kanske två tre bra spelare håller hyfsad internationell klass emedan de andra håller allsvensk klass- vilket är jättebra i Sverige!! Jag tror du får byta ämne för du verkar inte påläst vad gäller fotboll. Men jag respekterar dina tankar och ord rörande att några uttalande i någon mening sätter blodet i svallning på hela genus-Sverige. Zlatan är Zlatan låt han få vara det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zlatan får absolut vara Zlatan! Men han bör, precis som vilken offentlig person som helst, tänka sig för innan han gör idiotiska uttalanden. Han kan, och bör säkert, spela fotboll. För att detta roar hans beundrare! Att han uttalar sig mossigt är något annat! Kanske borde han ge färre intervjuer och ägna sig åt det han, enligt många, är bäst på!?!

   Radera
 4. Tycker Zlantan bör få pris för sitt Dumma uttalande.
  Varför inte en guldboll för det mest idiotiska uttalande som sagts under året.


  SvaraRadera
 5. Som fotbollsspelare har Zlatan bara en uppgift - att göra mål, Han är en målmaskin, han ska vinna, helst åt Sverige. Vad han använder käften och insidan av huvudet till är totalt ointressant.

  SvaraRadera