20 december 2013

Spanien, ett bakåtsträvande land!

Under 1980-talet arbetade jag som reseledare i Spanien under några år. Ett land som då låg i demokratins vagga och där administrationen lämnade en hel del att önska. 

Bl a så jagades jag, och mina kollegor, under sommaren 1982, på Mallorcas flygplats Son San Juan. De jagande var konstaplar i Guardia Civil, med lackhattar, och anledningen att vi jagades var att ingen av oss hade arbetstillstånd. Orsaken var att det spanska styret behövde ett år, eller mer, på sig för att utverka nödvändiga tillstånd!

Spaniens regering har föreslagit att rätten till abort ska begränsas!

Det lär vara den katolska kyrkan som idkat påtryckningar modell större och detta får mig genast att relatera till mitt tidigare blogginlägg i dag om den katolska fanatismen på Irland!

Jag har en borgerlig livssyn men erkänner att jag i dag ställer mig tveksam till premiärminister Rajoy och det förslag hans regering har lagt!

Under 80-talet fick spanska tjejer ofta resa utomlands om de blivit gravida mot sin vilja.

Nu vill den nuvarande, konservativa, regeringen riva upp ett tidigare, av socialister fattat, beslut om lättnader när det gäller kvinnors rätt till abort!

Att ungdomar ägnar sig åt att kopulera utan att se till att skyddet är bra, både mot oönskade aborter och oönskade sjukdomar, är naturligtvis bedrövligt!

Att därifrån dra slutsatser om att aborträtten ska inskränkas är ännu mer bedrövligt!

Att den katolska kyrkan är så inflytelserik är skrämmande, hämmande och allt annat än okej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar